GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 22:26

Gençler İşte Projesinde Mesleki ve İşbaşı Eğitimleri Tamamlandı

Gençler İşte Projesinde Mesleki ve İşbaşı Eğitimleri Tamamlandı


“Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte)” kursiyerleri mesleki ve işbaşı eğitimlerini tamamladı. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girmeye başladılar. 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni yürütücülüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında sürdürülen, eğitimde ve istihdamda olmayan gençlerin yiyecek ve içecek işletmelerinde istihdam edilebilirliklerinin artırılmasının hedeflendiği “Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte)” projesinde kursiyerler mesleki ve işbaşı eğitimlerini tamamladı. 
Mesleki ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, Mesleki Yeterlilik sınavlarına girmeye başladı. NEET’ler (ne eğitimde ne istihdamda olan gençler) sınavların yanı sıra girişimcilik ve genel beceri eğitimlerine de devam ediyorlar. Nisan ayı sonuna kadar sınavlarını tamamlayacak olan NEET’lere Muğla İŞKUR uzmanları tarafından bireysel eylem planlarıyla iş bulma süreçlerinde destek sağlayacaklar.
KURSİYERLER 6 MESLEK DALINDA EĞİTİM ALDILAR
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)'nın "İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar" bileşeni altında uygulanmakta olan Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Hibe Programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler VE Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. 
“Youth at Work in Menteşe (Menteşe'de Gençler İşte)”projesi, Türkiye ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülmekte olup, eğitim ve istihdam alanında dezavantajlı konumda olan gençlere destek olmayı amaçlamaktadır. 1 Ağustos 2023 tarihinde uygulanmaya başlayan ve 31 Temmuz 2024’te tamamlanacak olan projenin mesleki eğitim süreci 18 Aralık 2023’te, işbaşı eğitim süreci de 8 Ocak 2024’te başlamış,  01 Mart 2023 itibariyle de tamamlandı. 
Yaklaşık 2,5 ay süren eğitimlerin NEET’lerin öğrenme sürecine olan etkisi ve eğitim çıktıları, kursiyerlerin eğitimlerin sonunda girdikleri ölçme ve değerlendirme sınavları ile ölçüldü. Bu sınavların sonuçlarına göre, kursiyerlere sertifikaları verilecek. Kursiyerler aşçılık, pastacılık, barmenlik, servis elemanı/garsonluk, şef garsonluk ve baristalık olmak üzere toplam altı meslek dalında mesleki ve işbaşı eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler 9 Mart 2023 itibariyle Mesleki Yeterlilik Belgelerini almak için hem teorik hem de uygulamalı sınavlarına girmeye başladılar. Kursiyerler sınavlarına girmeye devam ederken girişimcilik ve genel beceri eğitimlerini almaya devam ediyorlar. Girişimcilik ve genel beceri eğitimleri, 03 Nisan 2024’te tamamlanacak. Eğitimlerini tamamlayan NEET’ler, Muğla İŞKUR uzmanları tarafından hazırlanacak Bireysel Eylem Planlarıyla iş bulma süreçlerinde de destek almaya devam edecektir.

AdminAdmin