SİYASET
Giriş Tarihi : 21-02-2024 13:33

Başkan İnce’den, Atatürk'e Yapılan Hakaretlere Sert Tepki

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, son günlerde gündemi meşgul eden Atatürk'e yönelik hakaret içeren ifadelerle ilgili sert bir açıklama yaptı. İnce; Şevki Yılmaz ve Halil Konakçı'nın Atatürk'e karşı sarf ettikleri sözlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, Atatürk'e saldırmak Türk Milletine saldırmaktır" dedi.

Başkan İnce’den, Atatürk'e Yapılan Hakaretlere Sert Tepki

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Av. Gürsel İnce, Atatürk'e beddua eden Şevki Yılmaz ve Halil Konakçı hakkında açıklamada bulundu. Atatürk'e yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten İnce açıklamasında, "Atatürk'ün gölgesinden bile korkan hazımsız bir zihniyetin yansımaları olan bu hakaretleri şiddetle kınıyoruz. Bu tür ifadeler, sadece kişilerin değil, aynı zamanda tüm toplumun vicdanına zarar veren çirkin yaklaşımlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu hakaretleri asla kabul etmiyor, söyledikleri bu çirkin sözleri kendilerine iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün laik cumhuriyeti ve çağdaş Türkiye idealini benimseyerek ülkeyi modernleştirdiğini hatırlatan İnce, Atatürk'e yapılan hakaretlerin aynı zamanda laiklik ilkesine ve cumhuriyetimizin temel değerlerine yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik bir devlet olduğunu vurgulayarak, bu değerlere yönelik saldırılara karşı net bir duruş sergileyeceklerini söyledi.

Son olarak, "Atatürk'e ve onun mirasına yapılan hakaretlere sessiz kalmayacağız. Türk milleti olarak birlik olmalı ve ortak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu tür zihniyetlere karşı kararlı bir şekilde durmalıyız" diyen İYİ Parti Milas İlçe Başkanı, kamuoyunu bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

AdminAdmin