FETHİYE
Giriş Tarihi : 09-10-2023 14:23

POLİS KADES BROŞÜRLERİ DAĞITTI

POLİS KADES BROŞÜRLERİ DAĞITTI

 

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri tarafından Fethiye’de, üretici pazarında vatandaşlara Kadın Acil Destek Uygulamasını (KADES) anlatan broşürler dağıtıldı.

Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri ayrıca kadın ve erkeklerden gelen bazı soruları da cevaplandırıp, kadına şiddete karşı müdahale aşamasındaki çalışmaları anlattılar.

Fethiye’de İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri kadına şiddete karşı kalındığında vatandaşların yararlanabildiği hakları anlatan KADES broşürleri dağıttı. Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği uygulamaları üretici pazarında vatandaşlara anlatan Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, kayıt, ihbar ve müdahale aşamaları hakkında da bilgiler aktardılar. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Kadın Acil Destek uygulaması broşürlerini dağıtan ekipler; olası şiddete maruz kalındığında da, barınma yeri sağlanması, geçici maddi yardım yapılması, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, hayati tehlike bulunması halinde geçici koruma altına alınması, çalışma yaşamına katılımı desteklemek üzere kreş ücreti sağlanması, iş yeri değiştirilmesi gibi konularda da kadınlardan gelen sorunları cevaplandırdılar.

AdminAdmin