GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 19:45

DEPREMDE ÖLEN TAHSİN'İN ANISINA HATIRA ORMANI

DEPREMDE ÖLEN TAHSİN'İN ANISINA HATIRA ORMANI

 

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden tur rehberi Tahsin Cem Efe (24) anısına, memleketi Muğla'nın Marmaris ilçesinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinden, Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) uygulama eğitimi kapsamında Güneydoğu eğitimine giden Tahsin Cem Efe, depreme Adıyaman'da yakalandı. Grand Isias Hotel'in enkazında kalan Efe, arama-kurtarma ekiplerinin çalışması sonrası depremin 2'nci günü enkaz altından çıkarılarak Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç rehber, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) işbirliğiyle Tahsin Cem Efe'nin adının yaşatılması için Bördübet Mevkii'nde hatıra ormanı oluşturuldu. Baba Erkan Efe ile anne Hilal Efe'nin de katıldığı etkinlikte 1000 çam ile 1100 kara selvi fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikte konuşan anne Hilal Efe, "Herkesin emeğine sağlık. Etkinliklerimiz artarak devam edecek. Çocuğumuz için mücadele eden anne ve babaydık. Bundan sonra da mücadelemizi aynı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

AdminAdmin