GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2023 15:56

FETHİYE YÖRÜK ŞENLİĞİ 3 ARALIK’TA

FETHİYE YÖRÜK ŞENLİĞİ 3 ARALIK’TA

BU ŞENLİKTE YOK YOK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi farklı bir etkinliğe imza atacak. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ile Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile 3 Aralık Pazar günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda ‘Yörük Şenliği’ gerçekleştirecek. Fethiye Altı Nokta Körler Derneği şube başkanı Mehmet Üstün ile Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, tüm Fethiye halkını ve üyelerini Yörük Şenliğine davet ettiler. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi farklı bir etkinliğe imza atacak. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ile Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile 3 Aralık Pazar günü saat 19.30’da Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda ‘Yörük Şenliği’ gerçekleştirecek. Dünya engelliler gününde, engellilerinin sorunlarına dikkat çekmek, Yörük kültürünü de öne çıkararak değişik bir farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen şenlikte unutulamayacak bir gecenin de yaşanması bekleniyor. Engelli sanatçıların da yer alacağı şenliğin sunuculuğunu Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak’ın yapacağı öğrenilirken şenlikte; Eser Tunçoğlu, Emre Dayıoğlu, İsmail Uzunoğlu, Sipsici Ergün, Nazmi Akkuş, Mehmet Çakıcı, Arif Sümbül sesi ve sazı ile yöremiz türkülerini seslendirecek olup, Göcek, Nif, Karaçulha ve Semah ekipleri ile Ata türküleri, ata çalgıları ve ata oyunlarının hemen hepsinin yer alacağı bu geceye tüm Fethiye halkı davet edildi.

“FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Fethiye Altı Nokta Körler Derneği şube başkanı Mehmet Üstün yaptığı açıklamada,” 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir etkinlik düzenliyoruz. Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile düzenleyeceğimiz etkinlikte, hem sorunlarımızı kamuoyuna açıklamak, hem de farkındalık oluşturmak adına kendi kültürümüzün ve sanatın ne kadar önemli olduğunu kavranmış olması nedeniyle düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi. 

“TOROSLARIN SAZLARI, SESLERİ BU GECEDE”

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ‘da,” Altı Nokta Körler Derneği ile birlikte yapacağımız Yörük şenliği için hazırlıklarımızı tamamladık. Her iki dernek son derece sanat ve kültürümüzü bir araya getirip, farkındalık da oluşturacak.3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yapacağımız bu etkinlikte; Torosların sazları, sesleri ve yöresel oyunları geceye damga vuracak. Tüm halkımızı bu geceye davet ediyoruz.” diye konuştu.

AdminAdmin