MİLAS
Giriş Tarihi : 16-04-2024 22:29

Turizm Haftası Milas'ta Etkinliklerle Kutlanacak

Turizm Haftası Milas'ta Etkinliklerle Kutlanacak


Turizm Haftası, 18 Nisan tarihinde Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük ve Kıyıkışlacık mahallelerinde düzenlenecek olan etkinliklerle kutlanacak. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılış törenine ve düzenlenen etkinliklere herkesi davet etti.
Turizm Haftası, yurdun dört bir yanında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Muğla'nın Milas ilçesinde 18 Nisan'da Güllük ve Kıyıkışlacık mahallelerinde etkinlikler düzenlenecek. 
Milas'a bağlı Güllük Mahallesi'nde 18 Nisan'da saat 10.30'da Hermias Heykeli önünde kortej yürüyüşü düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam edecek.
Program kapsamında saat 11.00'de Güllük Atatürk Meydanı'nda halk oyunları gösterisi, ödül töreni, keşkek ikramı yapılacak.
Etkinlikler daha sonra Güllük-Kıyıkışlacık arasındaki tekne gezisi ile devam edecek. Etkinlikler, Kıyıkışlacık Mahallesi'nde İasos Antik Kenti gezisi, halk oyunları gösterileri ve öğle yemeği ile sona erecek.
Milas Kaymakamı M. Ünver Böke'nin 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı
Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşlarımızın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek Turizm Haftası kutlanmaktadır.
Turizm sektörü, dinamik yapısı ile ülkelerin ve şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında itici güçlerin başında gelmektedir.Küresel dünyanın önemli olguları arasında yer alan turizm, farklı kültürlerden ve coğrafyalardan insanların karşılıklı anlayış ve diyalogunun gelişmesine katkı sağlayan en önemli etkenlerden biri haline gelmiştir.
Büyük medeniyetlere ev sahipliği  yapan Milas ilçesi olarak bizler de ülkemizin cennet köşelerinden olan, önemli doğal ve kültürel güzellikleri barındıran ilçemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemiz  ve ülkemizin turizm alanında daha ileriye götürülmesinde katkı sağlayan, başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanlarımızın Turizm Haftasını en içten dileklerimle kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AdminAdmin