MARMARİS
Giriş Tarihi : 16-09-2023 12:47

Amos Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Amos Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Amos Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Marmaris İlçesindeki Turunç Mahallesi'nde bulunan binlerce yıllık tarihe ışık tutan Amos Antik Kenti'nde kazı hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izin ve desteğiyle odaklanılan tiyatro, sahne ve merdivenler göz alıcı güzelliğiyle ortaya çıkarılmaya odaklanıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün 2023 yılı boyunca sürdürdüğü izin ve destekleriyle çalışmalarına, Amos Antik Kenti'nde tiyatro, sahne ve merdivenler bölümünde devam ediyor. Marmaris Belediyesi ve Marmaris Ticaret Odası'nın destekleriyle sürdürülen çalışmaları son halini yerinde görmek amacıyla bir gezi düzenlendi. Geziye Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Müze Müdürü Şehime Atabey, Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ve Ticaret Odası Meclis üyeleri katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer, tiyatro, sahne ve merdivenlerde yürütülen çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Amos'un Marmaris için büyük bir değer taşıdığını belirterek, "Amos'taki kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Buradaki çalışmaları diğer paydaş kurumlarla birlikte ilgiyle çok yakından takip ediyoruz. Her yeni unsur gün yüzüne çıktığında büyük heyecan duyuyoruz. Yanı başımızdaki bu çok değerli antik yerleşim yerini tüm detaylarıyla ortaya çıkartacak; ilçemiz için son derece önemli bu çalışmaya katkı sağlayan tüm kurumlara ve şahıslara tekrar teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum" sözlerini ifade etti.

AdminAdmin