YATAĞAN
Giriş Tarihi : 14-07-2023 17:09

Yatağan Müftülüğünden Anlamlı Konferans

Yatağan’da 15 Temmuz Etkinlikleri çerçevesinde Yatağan Merkez Yeni Camii’nde gerçekleştirilen Yatağan Müftülüğü Din Görevlilerimize yönelik "Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu konferansa Yatağan İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi, Vaiz Nurullah Ergin, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Yatağan Müftülüğünden Anlamlı Konferans

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu bir konferans verdi.

Konferansta İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi özetle şunları ifade etti: “15 Temmuz 2016’da uzun yıllar milletimizin manevi değerlerini istismar eden, şer odaklarıyla işbirliği yapan, menfaatleri için herşeyi mübah gören, aramıza tefrika, fitne ve fesat sokmak, gençlerimizi ailesinden koparmak, yüreklerimizden vatan sevgisini, millet olma bilinci ile ümmet olma şuurunu söküp atmak için çaba gösteren kâfir, zalim, sapkın ve hain FETÖ-PDY’nin ihanetine şahit olduk. Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklardan öğrenmeli, Kur’an-ı Kerim’in rehberliğinde, Hz. Nebi (sav)’in sünnetinin örnekliğinde bir hayat yaşamalı ve dini bilgiyi, doğru yöntem ve metotlarla, ehil kişilerden almalıyız. Yüreklerimizden vatan sevgisini, millet olma bilincini ve ümmet olma şuurunu söküp atmak isteyen şer odaklarına fırsat vermemeli ve ülkemizi fitne-fesada sürüklemek isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız. 15 Temmuz’da feraset, basiret ve büyük bir kahramanlıkla vatanına, bayrağına, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıkan bu necip millete selam olsun. Şehit Ömer Halis Demir’i ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor; 15 Temmuz gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. ‘’

Konferansta daha sonra slayt eşliğinde İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi tarafından, Din ve Dinin amacı nedir? İslam Dininin özellikleri ve ana kaynakları nelerdir? Din istismarcılarının karakteristik özellikleri nelerdir? Tarihte yaşanmış din istismarı örnekleri nelerdir? Din istismarı ile mücadelede Kur' anı Kerim ve Sünneti nebeviyeye dayalı sahih dini bilginin önemi nedir? Konularından bahsedildi.

Programın sonunda personelimize aylık diğer güncel konularla ilgili hatırlatmalar yapılıp Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından deprem bölgesinde görev alan personellere tevdi edilen başarı belgeleri takdim edildi.

AdminAdmin