GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2023 18:37

Depremzedeler İçin 21 İlde 75 Bin Yatak Tahsis Edildi

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, 21 ilde 75 bin yatağı depremden etkilenen vatandaşlar için tahsis ettiklerini açıkladı.

Depremzedeler İçin 21 İlde 75 Bin Yatak Tahsis Edildi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen yaklaşık 25 bin vatandaşın, 21 ildeki otellere yerleştirildiğini duyurdu.

Ülke genelinde 25 bin odanın depremzedeler için tahsis edildiğini açıklayan Çorabatır, bunun yaklaşık 75 bin yatak kapasitesine tekabül ettiğini ve ihtiyaca göre bu sayıyı arttırabileceklerini söyledi.

Çoğu vatandaşın bölgelerinden, illerinden çıkmak istemediğini belirten Çorabatır bu  nedenle vatandaşların Gaziantep ve Diyarbakır'daki otellere yapılan yapı denetim çalışmalarının ardından yönlendirdiğini belirtti.

Çorabatır, Kapadokya bölgesi, Antalya, Alanya, Manavgat, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, İzmir, Çanakkale, Denizli, Afyonkarahisar, Mersin, Balıkesir, Bursa, Ankara, Bolu ve Samsun'daki açık otellerde belirli kontenjan ayırdıklarını, kapalı otelleri ise depremzedeleri ağırlamaya başladıklarını ifade etti.

Otellerde konaklamak isteyen vatandaşların, gittikleri şehirlerdeki Afet Koordinasyon Merkezlerine kayıt olmaları gerekiyor.

AdminAdmin