SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 06-03-2024 17:14

ÜNLÜ SUNUCU GÜRPINAR, SAKLIKENT’E HAYRAN KALDI

ÜNLÜ SUNUCU GÜRPINAR, SAKLIKENT’E HAYRAN KALDI


BAŞKAN AKDENİZLİ, TV SUNUCUSU GÜRPINAR’A SAKLIKENT’İ ANLATTI
Sevilen televizyon sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar, söyleşi programı için geldiği Seydikemer’de Saklıkent Kanyonunu ziyaret etti. Saklıkent’in güzelliği karşısında hayran kalan Gürpınar, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdeniz’e teşekkür ederek; “Saklıkent Kanyonu adeta cennet gibi. İnsana huzur veren bir ortamı var. Belediye Başkanımıza bu güzel ilçeye beni davet ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Seydikemer Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel düzenlediği “Mutlu Kadın, Mutlu Toplum” konulu söyleşiye konuşmacı olarak gelen TV Sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar, Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret etti. 
Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli ile Seydikemer’in dünyaya açılan penceresi Saklıkent Kanyonu’nu gezen Gürpınar, kanyonun muhteşem doğası ve manzarası karşısında adeta büyülendi. Sosyal medya hesabından sık sık canlı yayın yapan Gürpınar, Başkan Akdenizli’den Saklıkent Kanyonu ile ilgili bilgiler aldı. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, Belediye Meclis Üyeleri ve Kayadibi Muhtarı Yusuf Özbek de yer aldı.
AKDENİZLİ, SAKLIKENT KANYONU HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Ziyaretle ilgili açıklama yapan Başkan Akdenizli, TV Sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Akdenizli; “Saklıkenet Milli Parklara bağlı. Şu an Belediye olarak biz işletiyoruz. Burada 4 tane su kaynağımız var. Saklıkent, özellikle yaz aylarında bu bölgeye tatile gelen misafirlerin uğrak yeri. Yazın sıcak günlerinde Saklıkent Kanyonu serin havası ve buz gibi suyu ile cazibe merkezi haline geliyor. Saklıkent Kanyonu, Muğla ile Antalya’yı birbirinden ayırıyor. Kanyonun tespit edilen uzunluğu 18 kilometre. Ama vatandaşlarımız Kanyonun 2 kilometresini kullanabiliyor. Kış aylarında burası kapalı oluyor ama yazın baretlerini takıp, yürüyüş ayakkabılarını giyerek 2 kilometre ileriye gidebiliyorlar. Kayalıkların yüksekliği ise 480 metre” diye konuştu.
AKDENİZLİ; “SAKLIKENT, SEYDİKEMER’E AİT”
Saklıkent Kanyonuna yapılması planlanan Cam Teras ve Teleferik Projesinden de bahseden Akdenizli; “Saklıkent Kanyonu’na bir cam teras projemiz var. Saklıkent’e gelen ziyaretçilerimiz yukarıdan kanyonu görme şansı elde edecekler. İnşallah en kısa sürede projemizi hayata geçireceğiz. Seydikemer, henüz 10 yıllık bir ilçe. Daha önce Fethiye’ye bağlıydı. O yüzden Saklıkent-Fethiye deniliyor ama aslında Saklıkent-Seydikemer. Ayrıca Seydikemer Muğla’nın 13 ilçesinden yüz ölçümü en büyük ilçe” dedi. 
GÜRPINAR, BAŞKAN AKDENİZLİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye teşekkür eden Gürpınar; “Saklıkent Kanyonuna ilk defa ziyaret ettim. Gördüğüm manzara karşısında hayran kaldım. Çok güzel bir yer. Saklıkent Kanyonu adeta cennet gibi. İnsana huzur veren bir ortamı var. Türkiye’nin her yeri cennet, burada endemik bitkilerde var. Belediye Başkanımıza bu güzel ilçeye beni davet ettiği için teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerini daim eylesin” dedi.

AdminAdmin