MUĞLA
Giriş Tarihi : 14-06-2023 22:07

Cemiyetin fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Cemiyetin fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu

 

Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrenciler, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüllendirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) arasında "Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi" kapsamında imzalanan işbirliği protokolüyle gerçekleştirilen"Kadrajım Mavi Yeşil" adlı fotoğraf yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Nursoy, MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve DEKAMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Menteşe Belediyesi Başkan Vekili Leyla Ersöz, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, ENVERÇEVKO Başkanı Feridun Ekmekçi, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Başkanı Pınar Boyacı, Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, il/ ilçe kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmaya katılan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğrenim gören tüm lise öğrencileri, "Diriliş", resmi/özel okullarda görev yapan tüm öğretmenler ise, "Temiz Enerji Kaynakları, Kirletici Unsurlar ve Sürdürülebilirlik" temalarıyla yarıştılar.

‘Öğretmenler’ kategorisinde birinciliği Bodrum Umurca İlkokulu’ndan Gülay Doğan, Fethiye Özel Fethiye İlkokulu’ndan Sevde Çoruh ikinciliği, Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulu’ndan Ümit Gürgüç ise, üçüncülüğü elde etti.

‘Lise öğrencileri’ kategorisindeki eserler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise, Fethiye Gülşen Gökçe Spor Lisesi’nden Rengim Gökalp birinci, Bodrum Anadolu Lisesi’nden Kaan Dönmez ikinci, Menteşe Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi’nden Efe Akmeşe de üçüncü oldu.

Dereceye giren öğretmen ve öğrenciler, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makinesi, akıllı saat vebluetooth kulaklık ile ödüllendirildi.

Öğretmen ve öğrenciler ödüllerini, Okur Gezer Yazar Projesi ile Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesinin sene sonu kapanış töreninde, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’un elinden aldılar.  

Törende ayrıca, Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesindeki destek ve paydaşlıklarından dolayı Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, DEKAMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska ve ENVERÇEVKO Başkanı Feridun Ekmekçi'ye, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından birer plaket takdim edildi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut yaptığı açıklamada, “Bu işbirliği, meslek kuruluşları ile kamu kurumları paydaşlığının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Göreve geldiğimiz 2015 yılında girişimde bulunduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğümüzün olumlu yaklaşımlarıyla başlattığımız ve üst üste 3 yıl boyunca sürdürdüğümüz ve Cemiyet olarak dereceye giren öğrencilerimizi fotoğraf makineleriyle ödüllendirdiğimiz fotoğraf yarışmasına, ülkemizde yaşanan pandemi süreci nedeniyle ara vermiştik. Projemizi bu yıl yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre duyarlılığını ön planda tutacak temalarla gerçekleştirdiğimiz yarışmaya bu yıl ortaöğretim öğrencilerinin yanı sıra, il genelindeki öğretmenlerimizi de dahil etmemiz, bu çalışmayı daha da anlamlı hale getirmiştir. Cemiyetimiz tarafından sunulan ödülleri kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bu işbirliğine başından beri titizlikle katkı veren paydaşımız İl Milli Müdürlüğümüze, müdürlük bünyesindeki AR-GE ekibine ve değerlendirme komisyonu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, eğitime alanındaki her projede elini taşın altına koymaya hazırdır. Farkındalık içeren çalışmalarımızı bundan sonra da aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.

Düzenlenen tören, fuaye alanında projelerin çıktısı olan ürünlerin sergisinin gezilmesiyle program son buldu.

 

 

AdminAdmin