MİLAS
Giriş Tarihi : 08-07-2023 14:35   Güncelleme : 08-07-2023 14:45

Temmuz Ayı Meclisi Tamamlandı

Temmuz Ayı Meclisi Tamamlandı

Temmuz Ayı Meclisi Tamamlandı

  Milas Belediye Meclisi 2023 yılı temmuz ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı. 8 ana, 8 ek gündem maddesi ile 5 imar komisyon raporunun görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesi bilgilendirme yapan Başkan Tokat, asfalt çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.


  Milas Belediye Meclisi 2023 yılı temmuz ayı olağan meclis toplantısı, 7 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Turhan Selçuk Parkı’ndaki karikatür eserlerine yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınadı. Sanat eserlerine yapılan saldırıyı ‘Maalesef vandallık’ diyerek tanımlayan Başkan Tokat, “İlçemizin de en büyük problemlerinden bir tanesi bu. Herkesi duyarlı olmaya, kurumlarımızı da hassas olmaya davet ediyorum.” dedi.

  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Zabıta Amiri Nuri Bağcı’nın Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevine atandığını duyurdu.

 


“ÇALIŞMALAR YOĞUN OLARAK DEVAM EDİYOR”


  İlçe genelinde yürütülen çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini belirten Başkan Tokat, doğalgaz çalışmaları nedeniyle oluşan üst yapıdaki hasarın onarımı için Milas Belediyesi ekiplerinin yoğun çaba gösterdiğini söyledi. Doğalgaz istasyon binasının tamamlandığını dile getiren Başkan Tokat, aksilik olmadığı takdirde BOTAŞ’ın Yatağan-Milas bağlantısını yakın bir zamanda gerçekleştireceğini, Milas’ın bu kış doğalgaza kavuşabileceğini ifade etti.


 ‘Asfalt Sathi Kaplama Yapım İşi’, ‘Kırma Taş Filler Malzeme İşi’, ‘Çöp Bidonu, Metal Saç, Varil Alımı’ ihalelerinin ve sözleşmelerinin imzalandığını belirten Başkan Tokat, “Çeşitli mahallelerde toplam 300 bin metrekarelik 1. Kat Sathi Asfalt Kaplama işi başlamış durumda. Yine çeşitli mahallelerde 50 bin metrekare 2. kat asfalt programımız da başladı. Parke programı kapsamında gelen talepler doğrultusunda 140 bin metrekarelik parke programı sözleşmesi yapıldı. Çeşitli mahallelerde taş duvar ihalesi tamamlandı. Beton kaplama olarak da 20 bin metrekare üretim yapacağız.” dedi.

 


 

 Hacıilyas Mahallesi’ndeki Sağlık Evi’nin tamamlandığını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Şehit Polis Memuru Mehmet İşler’in anısına yapılan Sağlık Evimizde 1. ve 2. katlarda aile hekimlerimiz sağlık hizmeti verecek. 3. katı belediyemizin sağlık birimi olacak. 4. katı ise toplantı ve diğer amaçlar için kullanılacak.” diye konuştu.
Başkan Tokat, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Güllük sahil yolu projemiz tamamlandı. ADM’den kaynaklı elektrik sistemiyle ilgili ufak tefek arızalar devam ediyor. Gerekli yerlere bildirdik. Esentepe Parkımız açıldı. Halkımız oraya yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Umuyorum ki, etrafındaki bölgelerde gerekli tahsis ve restorasyon girişimleri yürütülür. Cemevi inşaatımızın kabası bitti. Dekorasyon işleri devam ediyor. Tamamlandığında açılışını yapacağız. Kırsal mahallelerimize çok amaçlı salon yapımımız da devam ediyor.”

 

ATA AĞAÇLAR İÇİN İŞBİRLİĞİ…


  Ata Ağaçların Avrupa Kültür Haritası’na işlenmesi ve ziyaret programlarına eklenmesi amacıyla Avrupa Konseyi’ne başvuru yapılabilmesi için Ulu Zeytin Ağaçları Derneği ile Milas Belediyesi arasında işbirliği yapılacak. 


  Ulu Zeytin Ağaçları Derneği tarafından Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Zeytin Ağacı Kültür Rotası’na başvuru yapılmış ve değerlendirme sonucu Kazıklı Mahallesi’ndeki 3 bin 200 yıllık zeytin ağacı, rotanın ilgi noktası olarak kültür rotasına dahil edilmişti. Milas Belediyesi ve Dernek tarafından yürütülecek proje kapsamında ilçemizde bulunan anıtsal nitelikteki zeytin ağaçlarının kültür ve sanat yoluyla dünyaya tanıtılması planlanıyor.  Milas Belediye Meclisi’nde; önümüzdeki dönemde yapılacak etkinlik ve çalışmalar için AB tarafından kurulan Kültür Sanat Vakfı tarafından yönetilen Ortaklaşa Hibe programına başvuru yapılması için Milas Belediye Başkanlığına yetki verildi. 


 Ağustos ayı olağan meclis toplantısı 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

AdminAdmin