YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:12

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof Dr Aydın Ayaydın Menteşe'de Açıklamalarda Bulundu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof Dr Aydın Ayaydın Menteşe'de Açıklamalarda Bulundu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof Dr Aydın Ayaydın’ın Menteşe konuşması:

Şehir hastanesinden Yatağan’a kadar raylı sistem
Muğla’nın altyapısı iflas etmek üzere. Benim hemşehrilerim adına onlara dayatılmış bu mecburiyeti kabul etmiyorum. Muğla’ya da vasatlığa mecbur değilsin diyorum. 
Hafif raylı sistem projem var. Bunu üniversiteli öğrenciler için çok zaruri görüyorum. Raylı sistem Şehir hastanesinden başlayacak, üniversite’den geçip şehir merkezine ulaşacak. Hastası olanlar da, rahatsızlığı olanlar da hastaneye çabuk ve rahat ulaşabilecek.
Merkezde yaşayan ama Yatağan’da okuyan öğrenci sayımız da çok. Raylı sistemi Yatağan’a kadar da uzatacağız. Böylece Muğlalılar rahat, ekonomik bir ulaşım imkanına sahip olacak.

Döner kavşak rahatlayacak
Merkezdeki kavşağın durumu malum. 
Önceden bayramlarda tıkanan bu döner kavşak artık yılın her günü çile. 
O kavşağı rahatlatacak projeyi hızlandıracağım. Öncelikle takip edeceğim konulardan birisidir o kavşak.
Kentsel dönüşümde de hızlanacağız ve mimari açıdan buranın karakteristik dokusuna sadık kalacağız. 
Bakın her şehre nasip olmayan bir özgün mimarisi var Muğla’nın. Sizi buraya gözünüzü bağlayıp getirseler nereye geldiğinizi evlere bakıp anlayabilirsiniz. Biz de kentsel dönüşümde bu mimariyi ön planda tutacağız.

Mecbur değilsin Muğla
Bir yağmur yağıyor, olanı hepiniz biliyorsunuz. Muğla ülkemizin en çok yağmur alan illerinin başında geliyor. Yağdı mı da öyle normal değil şakır şakır gümbür gümbür yağıyor. Yani Muğla için yağmur sürpriz değil. Bir yöneticinin eğilmesi gereken en temel sorunlardan biri değilmidir aşırı yağmurun yarattığı sorunlar? 
Sizin eviniz işyeriniz su alsa önlem almaz mısınız öteler misiniz, ihmal eder misiniz?
İlk işiniz olur. Ama Muğla’da bu ve bunun gibi temel sorunlar bile sıradanlaştırılmış. Muğla’nın gerçeği kaderiymiş gibi bir dayatma var.  Bu dayatma hizmet etmesi gereken kişileri de tembelleştirmiş. Hep mazeretleri var. 
Yaşam kalitesini artırmazsak bu şehir marka şehir olamaz. Geciken, yapılmayan tüm altyapı yatırımlarını yapmak için geliyoruz

AdminAdmin