SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 10-11-2022 12:49

Seydikemer’de Atatürk saygı ve özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Seydikemer’de düzenlenen törenle saygı ve minnetle anıldı.

Seydikemer’de Atatürk saygı ve özlemle anıldı

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Seydikemer’de düzenlenen törenle saygı ve minnetle anıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. Yıl Dönümü dolayısıyla Seydikemer’de anma töreni düzenlendi. Düzenlenen anma programı, Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası önünde gerçekleşti. Saat 08.45’te başlayan anma töreni Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla devam etti.

 

Çelenk sunma törenine Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Vekili Yusuf Bağırcı, İYİ Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, DEVA Partisi İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Seydikemer Belediyesi Birim Müdürleri, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saat 09:05’te sirenlerin çalmaya başlaması ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile göndere çekilen bayrağımız yarıya indirildi ve anma programı sona erdi.

Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası önündeki anma programının ardından Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Atatürk’ü Anma Programına geçildi. Program Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gerişburnu Ömer Aygün Ortaokulu Müdür Yardımcısı Rıdvan Söylemez; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimari olan Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümünde onu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk; savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlığı, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlilik, barış ve insan severlik değerleriyle de evrensel bir kişidir. O’nun Türk Milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. 10 Kasımlar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edilecek günler olmalıdır. Bugün bizler O’nu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabilmeyiz diye düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.” diye konuştu.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk’ün hayatını anlatan kısa slayt film gösterimi izlendi. “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiir Tenzile Doğan isimli öğrenci tarafından okundu. “Karanlıktan Aydınlığa” isimli Oratorya gösterimi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Programda ayrıca müzik öğretmeni Yavuz Taşman yönetiminde Atatürk’ün sevdiği şarkılar öğrenci korosu eşliğinde seslendirildi.

AdminAdmin