MİLAS
Giriş Tarihi : 13-06-2023 19:20   Güncelleme : 13-06-2023 19:30

Tokat: “Hedefi Milas olan tüm kulüplerin arkasındayız”

Tokat: “Hedefi Milas olan tüm kulüplerin arkasındayız”


Kentin simge takımı Yeni Milasspor’da yaşanan yönetim krizi, ilçenin futbol branşındaki prestijini doğrudan etkilerken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın davetiyle spor kulüpleri yöneticileri, takımın yeni dönem yol haritasını çizmek için Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde  bir araya geldi.
Muğla’nın Milas ilçesinde 50 yıl önce kurulan ve mor beyazlı renkleriyle kentin simgesi olan Yeni Milasspor Spor Kulübü’nde bir süredir yaşanan yönetim krizi, Milaslı futbolseverleri derinden üzüyor.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, taraftarları ve kentte faaliyet gösteren spor takımlarının yöneticilerini davet ederek mor beyazlı takımın yeni yol haritası çizme konusunda toplantı düzenledi.
İlçenin en köklü futbol takımı olan Yeni Milasspor’un genel kurullarında denetim raporlarının bile okunmadığını ifade eden Başkan Tokat, “Bazı soruşturma ve kararlara göre kulüp yöneticilerinin mahkumiyet kararları aldığı, karar defterlerinin tahrif edildiği önümüzdeki belgelerde mevcut” dedi.
Milasspor’un mevcut yönetiminin iki farklı kira sözleşmesi ile hem lokal, hem de özel mülk olarak ticari faaliyet göstermeye çalıştığını dile getiren Başkan Tokat, CİMER şikayeti sonrasında işletmenin mühürlendiğini ve aykırılığın mühür sökülerek devam ettirildiğini ve bu nedenle yönetimin Milas Belediyesi’ni düşman ilan ettiğini söyledi.
Kentin simge takımının ne kadar borcu olduğunu bile bilmediklerini ifade eden Tokat, “Bugün burada hem ligleri başarıyla bitiren takımlarımızı kutlamak hem de önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerekir sorusuna yanıt vermek için toplandık. Alınacak ciddi kararlar tek başına alabileceğimiz bir karar değildir. Mutlaka herkesin buna bir düşünce katkısı sunması gerekir. Önümüzdeki yıl nasıl bir takım sergileyeceğiz? Bu konuda görüş ve önerileri dinleyeceğiz…” ifadelerini kullandı.
Milas’ın voleyboldaki ve hentboldaki başarısını futbolda da sürdürmek istediklerini belirten Başkan Tokat konuşmasını, “Hedefi spor ahlakı, başarı ve Milas’a hizmet olan tüm kulüplerin arkasındayız.” diyerek sonlandırdı.
Başkan Tokat’ın konuşmalarının ardından spor takımlarının yöneticileri, taraftarlar, gazeteciler ve eski milletvekili Suat Özcan birer konuşma yaparak desteklerini iletti. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılacağı bildirildi.

AdminAdmin