MİLAS
Giriş Tarihi : 15-03-2024 16:08

DSİ’DEN MİLAS’TA 9 MİLYONLUK PROJE

DSİ’DEN MİLAS’TA 9 MİLYONLUK PROJE

 

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Milas’ın Gürceğiz, Hüsamlar, Sek ve Bağdamlar Mahalleleri sınırları içerisinde “Muğla Milas Ören Göleti ve Sulamasına Ait Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi” projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. ÇED süreci başlatılan projenin bedeli 9.200.000,00 TL olarak belirlendi.

 

Muğla’nın Milas İlçesi Gürceğiz, Hüsamlar, Sek ve Bağdamlar Mahalleleri sınırları içerisinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından “Muğla Milas Ören Göleti ve Sulamasına Ait Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi” projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje için ÇED süreci başlatıldı.

Söz konusu malzeme ocakları ve tesisleri DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından tarımsal sulama amacıyla planlanan Muğla Milas Ören Göleti inşaasında kullanılacak.

Proje kapsamında açılması ve işletilmesi planlanan malzeme ocaklarında ve Kırma-Eleme Tesisi’nde yapılacak çalışmalar için proje bedeli 9.200.000,00 TL olarak belirlendi.

Proje alanı, Orman Kanunu uyarınca orman alanı sayılan yerler ve Mera Kanununda belirtilen alanlar içerisinde kalıyor.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; tarımsal kalkınma alanları, sulanan, sulanması mümkün ve arazi kullanma kabiliyet sınıfları I, II, III ve IV olan alanlar, yağışa bağlı tarımda kullanılan I. ve II. sınıf ile özel mahsul plantasyon alanlarının tamamı kapsamında tarım alanı içerisinde kalıyor. Proje kapsamında bulunan tarım alanları ile ilgili olarak faaliyete başlanmadan önce 5403 sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” kapsamında 13. ve 14. Maddesi hükümleri doğrultusunda tarım dışı kullanım izni için müracaatta bulunulacak ve gerekli izinler alınacağı bilgisine yer verildi.

AdminAdmin