BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:30

MUĞLA'DA SERBEST GÜREŞ TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDILAR

MUĞLA'DA SERBEST GÜREŞ TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDILAR

MUĞLA'DA SERBEST GÜREŞ TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDILAR

  14-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında Ankara'da yapılan U13 Minik Erkler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında 2 altın, 2 bronz madalya ile müsabakaları tamamlandı.

 


   Yaklaşık 1.250 sporcunun katılımıyla gerçekleşen müsabakaların sonucunda Muğla Fethiye Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü olarak takım halinde “Türkiye Şampiyonu” gururu yaşandı.
Gerçekleşen müsabakaların sonucunda derece yapan sporcular Fethiye gençlik merkezinde Fethiye Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Harun Reşit Yiğit’i ziyaret etti. Şampiyonları Karşılayan Harun Reşit Yiğit, hediyeler takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 


  Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Şampiyon öğrencilerin güreş antrenörü Kürşat Çimen, “Muğla’da serbest güreş tarihinde bir ilki başardık” dedi.  Yaptığı konuşmada Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Harun Reşit Yiğit’e katkılarından dolayı teşekkür eden Kürşat Çimen; “14-16 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da yapılan U11-U13 minikler serbest güreş Türkiye şampiyonasında takım halinde Türkiye şampiyonu olduk. 4 madalya ile Fethiye’mize döndük. Yarışmaya Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak katıldık. Toplamda 15 sporcuyla katıldık. Muğla’da serbest güreş tarihinde bir ilki başardık. Derece yapan sporcularımız; 62 kg’da Türkiye Şampiyonu İsmail Alp Yetkin, 57 kg’da Türkiye şampiyonu Ahmet Eren Sarıkaya, 44 kg’da Türkiye üçüncüsü Mehmet İlker Büyükkınıklı, 88 kilo Türkiye üçüncüsü Erhan dizmek oldu. Bu süreçte gece gündüz ayırt etmeksizin spor ve sporcunun her zaman yanında olan Fethiye İlçe Müdürüm Harun Reşit Yiğit’e de çok teşekkür ederim. Sporcuların maddi manevi her zaman yanında. Çocuklarım da iki yıldır çalışıyordu, iki yılın sonunda meyvelerimizi aldık. Çok şükür bundan sonraki süreçte rehavete kapılmadan önümüzdeki organizasyonlarda daha büyük başarılar getirerek Fethiye’mizi gururlandırmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

 


  Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Harun Reşit Yiğit yaptığı açıklamada “Zirveye çıkmak zor ama zirvede kalmak daha zor” ifadelerini kullanarak; “Biz gururluyuz. Muğla tarihinde ilk defa böyle Türkiye şampiyonu güreş takımı olmamız bizleri gururlandırıyor. Tabi bu yeni bir süreç değil uzun bir süreç oldu. Hocam geldikten sora bana “Müdürüm bana 2 yıl süre verin. İnşallah Türkiye şampiyonları çıkartacağız.” diyerek söz vermişti. Sözünü de tuttu. Ama gerçekten bu başarının altında çalışma ve azim yatıyor. Ben o anlamda hocama çok teşekkür ediyorum. Sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Sabahın saat 6’sında antrenmana geliyorlar. Tabi bu sadece sporcu, ilçe müdürlüğü değil halkın da katkısıyla olan bir başarı. Velilerimiz gerçekten bu anlamda sporun hangi dalı olursa olsun bize çok büyük destek veriyorlar. Onların desteği bizim için çok önemli. Çünkü çocukların elinden tutulması, çocukların özgüveni ve güveni açısından çok önemli. Ben bu anlamda sporcu velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Gençlere de ayrı teşekkür ediyorum, bizleri gururlandırdılar. Zirveye çıkmak zor ama zirvede kalmak daha zor. Bundan sonra işleri çok daha zor. Çok daha fazla çalışmaları gerekiyor. Ben bundan sonraki spor hayatlarında da sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

AdminAdmin