BODRUM
Giriş Tarihi : 26-10-2023 15:38

DİN GÖREVLİLERİ CAMİLERİ ZİYARET EDEN TURİSTLERE REHBERLİK EDİYOR

DİN GÖREVLİLERİ CAMİLERİ ZİYARET EDEN TURİSTLERE REHBERLİK EDİYOR

DİN GÖREVLİLERİ CAMİLERİ ZİYARET EDEN TURİSTLERE REHBERLİK EDİYOR

Türkiye’nin önde gelen turizm kentlerinden olan Bodrum’da turizm sezonu aralıksız devam ediyor.

Yılın dört mevsimi turist akınına uğrayan Bodrum’da yabancı turistler tarihi ve turistik mekanların yanı sıra ibadethanelere de büyük ilgi gösteriyor.

Bodrum’un birbirinden güzel camilerini ziyaret ederek İslamiyet hakkında araştırmalarda bulunan gayri müslim turistlere Bodrum Müftülüğü din görevlileri rehberlik ediyor. Başta Adliye, Tepecik gibi tarihi ve yalı camileri olmak üzere ilçe genelindeki camilerde din görevlileri tarafından camileri ziyaret eden turistlere islamiyet hakkında bilgiler veriliyor.

İslamın güzelliklerini dünyanın dört bir yanına yayabilmek için büyük bir özveri ile irşad faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı “ Dünya’nın önde gelen turizm kentlerinden olan Bodrum’umuzda her yıl binlerce gayri müslim ziyaretçilerimizi din görevlilerimizle birlikte camilerimizde misafir ediyor onlara tebliğde bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından hazırlanan yabancı dil ve lehçelerde hazırlanan islam dinini tanıtıcı eserleri yabancı turistlere başkanlığımızın hediyesi olarak takdim ediyoruz ” dedi.

İlçede bugüne kadar düzenledikleri birçok ihtida merasimi ile gayri müslimlerin İslamiyetle şereflendiğine şahitlik ettiklerini belirten Müftü Kapancı, en büyük niyazlarının bu sayının artarak devam etmesi olduğunu ifade etti.

AdminAdmin