MENTEŞE
Giriş Tarihi : 13-09-2023 11:56

Menteşe'de ki Çimento Fabrikası neden kapatılıyor?

Menteşe'de ki Çimento Fabrikası neden kapatılıyor?

Menteşe'de ki Çimento Fabrikası neden kapatılıyor?

Muğla’da yapımına devam edilen Çimento Fabrikası’na verilen “ÇED Raporu olumlu” kararından vazgeçildi. Menteşe Belediyesi ekipleri bugün Çimento fabrikasında inceleme yaparak yasal işleyişi başlattı.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’daki Deştin Mahallesinde yapımına devam edilen çimento fabrikasına karşı bölgede yaşayan köylülerin başlattığı mücadele meyvesini verdi. “ÇED Raporu olumlu” kararına karşı yöre halkının açtığı dava kapsamında, Muğla 2. İdare Mahkemesi, “ÇED Raporu olumlu” kararını iptal etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye tarafından çimento fabrikasına karşı verilen ruhsatla ilgili geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaptığı açıklamasında “ÇED raporu iptal edildikten sonra da Menteşe Belediyesi olarak gerekeni yaparız, ruhsatı iptal ederiz. Muğla çevrecidir, ben de çevreci bir başkanım. Bu konu da hiç ödün vermiyoruz” demişti.

ÇED Raporu Olumlu kararının iptal edilmesinin ardından Başkan Gümüş’ün ruhsatı iptal edip etmeyeceği merak edilirken, bugün sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından fabrikada inceleme yaparak yasal süreci başlattıkları öğrenildi.

AdminAdmin