DALAMAN
Giriş Tarihi : 26-08-2023 18:09

Dalaman Dariyeri Kültür Turizm Şenliği

Dalaman Dariyeri Kültür Turizm Şenliği

Dalaman Dariyeri Kültür Turizm Şenliği

Dalaman Belediyesi ve Darıyeri Muhtarlığının ortak organizasyonuyla bu yıl ilki düzenlenen “Dalaman-Darıyeri Yayla Kültür Şenliği” yöre halkının geniş katılımı ile yapıldı.

Şenliğe Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay da katıldı.       

Diğer şenlik ve festivallerden farklı olarak “kitap, kültür, gençlik ve tarım” temalı içeriğiyle öne çıkan “Dalaman-Darıyeri Yayla Kültür Şenliği” kapsamında; 18 yazar, kitaplarını imzalayıp okurlarıyla söyleşi yaptı. Misafirlere 3.500 kitap hediye edildi.

Muğla Gençlik Merkezleri (Kötekli, Köyceğiz ve Fethiye) tarafından çocuklara yönelik etkinlikler (geleneksel oyunlar, sportif faaliyetler, atölye çalışmaları, Hacivat Karagöz oyunu vb.) ile halk oyunları gösterileri yapıldı. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Ger tarafından konser, Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından ise “Ailede Mutluluk” konulu konferans verildi.  

Alişan Kapaklıkaya, Osman Çeviksoy, Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Hasan Kallimci, İsmail Zorba, İdris Koç, Erdal Çil, Ali Can, Ahmet Öztürk, Aylin Mıhçı, Saliha Demir, Osman Köse, Münevver Ongun, Kenan Gürbüz, Gülhan Gürbüz, Alpaslan Demir, İdris Özler ve Levent Preveze; kitaplarını imzaladı. 

Yörede yetişen birbirinden güzel ürünlerin ve el emeklerinin sergilendiği stantlar, katılımcılar tarafından beğeniyle ziyaret edilirken etkinlik için dışarıdan gelen davetliler de gördükleri yerel ürün ve el emeklerinin güzellikleri karşısında çok etkilendiklerini söylediler.

 

Kitapları binlerce kişi tarafından okunan ve yazılarıyla da milyonlarca kişiye ulaşan birbirinden değerli 18 yazarın da kitaplarını ücretsiz olarak okuyucularına imzalamaları coşkuyla karşılanırken birçok okuyucu da kitaplarını beğenerek okudukları yazarları karşılarında görmelerinin heyecanını yaşayarak yazarlarıyla birlikte fotoğraflar çekip söyleşiler yapma fırsatı buldular.

Yöre kültürü ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Namık Açıkgöz’ün konuşması ilgiyle dinlenirken eğitimci Devrim Karakuş ise yörük kültürü üzerine konuştu.

Yazar Alişan Kapaklıkaya ise mutlu aile üzerine yaptığı konuşmasıyla her zamanki gibi ilgiyle izlendi.  

TRT Sanatçısı Tuğba GER’in seslendirdiği birbirinden güzel türküler ise davetlileri adeta kendinden geçirerek coşturdu.

Programa katılan Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, böyle güzel bir şenlikte olmaktan dolayı çok mutluluk duyduğunu ifade ederek katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta; “Beklentimizin çok üstünde dolu dolu bir şenlik oldu. Yoğun katılım ve zengin içeriği ile hepimizin memnun eden bir şenlik oldu.” diyerek programla ilgili güzel duygularını ifade etti.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile Darıyeri Mahalle Muhtarı Enver Çoban; programın sonunda katkı veren, destek olan ve şenliğe katılan herkese teşekkür ederek şenliğin önümüzdeki yıl da devam etmesi dileğini ifade ettiler.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak; kitap kültür, gençlik ve tarım temalı böyle bir şenlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak her zaman bu tür çalışmalara destek olacaklarını ifade etti.

Ak Parti İl Başkanı Gültekin Akça ve İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel etkinliğe katılan yazar, sanatçı ve katılımcılara teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Mahallelerinde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden son derece memnun olduklarını söyleyen Darıyeri sakinleri; bu vesileyle günlerdir mahallelerinin ülke çapında sosyal platformlardan adlarının duyulmasından dolayı mutlu olduklarını, bu gün de yine mahalleye akın eden katılımcılardan dolayı hoşnut olduklarını ve etkinliğin önümüzdeki yıllarda da yapılması gayretinde olacaklarını ifade ettiler.

AdminAdmin