YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 02-04-2024 16:46

Bağımsız Aday Özdemir’den Sonuç Değerlendirmesi

Bağımsız Aday Özdemir’den Sonuç Değerlendirmesi


AK Parti’nin iddialı Milas Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan, partisi tarafından aday gösterilmeyince yoluna bağımsız aday olarak devam eden Durmuş Özdemir, seçim sonuçlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ve Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya’yı alınan oy oranı üzerinden eleştiren Özdemir, “Emin ve Rüştü soruyorum size kesin biriniz hasta olur. Birinizde 6 ay kaybolur ortadan. Helal olsun ikinize de Allah gönlünüze göre versin” ifadelerine yer verdi. Bu paylaşıma beğeni yapanların arasında yine kendisi gibi iddialı olan fakat aday gösterilmeyen Barış Saylak da yer aldı.
2024 yerel seçimleri sona erdi. Bir çok il ve ilçede oy sayımları büyük oranda tamamlandı. Milas’ta da sandıkların yaklaşık yüzde 70’i açılmış ve sayılmış durumda.
Açılan sandıklardan resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Fevzi Topuz yüzde 50’nin üzerinde oy alarak belediye başkanı seçildi. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak son anda adı açıklanan Rüştü Yiğitkaya ise yüzde 35 civarlarında oy aldı.
Sonuçların iyi kötü ortaya çıkmasının ardından AK Parti’den aday adayı olan fakat aday gösterilmemesinin ardından, bağımsız aday olarak yoluna devam etme kararı alan Veteriner Hekim Durmuş Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Seçim sürecini değerlendiren ve alınan sonuçlar üzerinden AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ile Belediye Başkan Adayı olan Rüştü Yiğitkaya’yı eleştiren Özdemir’in paylaşımı şöyle:
BİZ ÖNDEYİZ ALGISI DERKEN SONUÇ ORTADA
“21 Haziran’dan 31 Mart’a geçen bir zaman dilimi. Popüler adaylıktan dibe nasıl gönderilir aday izledik resmen. 21 Aralık’tan günümüze yani 31 Mart’a kadar hep birlikte yaşadık an ve an olayları kin, kibir, uyanıklık, ön kesme, sen olma ben olayım derken geçen günler. Bu süreçte bağımsız adaylığa giden durum. Cep doldurma politikaları, üstüne bağımsız aday karalama kampanyaları, alma ihtimali sıfır mümkün değil oy vermeyin, biz öndeyiz algısı derken sonuç ortada.
3 sonuç çıktı.
1. Fevzi Topuz yeni Başkan hayırlı olsun Milas. İyi çalışmalar dilemek düşer bize.
2. Ne geçti elinize neyi başardınız. Ambarı doldurdunuz sadece. Emin ve Rüştü soruyorum size. Kesin biriniz hasta olur. Birinizde 6 ay kaybolur ortadan. Helal olsun ikinize de. Allah gönlünüze göre versin. Her cephede enkaz bıraktınız inanın çok başarılı oldunuz.
3. Ne bir yere gittim, ne bir partiye destek verdim. Nede ortaya çıkıp ön kestim ne de mantıksızlığa gelip ortak oldum. Sadece dik durdum ve onurumla gurumla kaybettim rahat uyuyun gece. Başardınız helaliniz var.
Neysek oyuz Veteriner Durmuş Özdemiriz. Sağlık olsun diyelim yapacak bir şey yok şimdilik.
İyi gecelerimiz olsun. Her şey gönlümüzce olsun.”
PAYLAŞIMI SAYLAK DA BEĞENDİ
Özdemir’in yapmış olduğu bu paylaşımı beğenenler arasında, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı olan ve başarılı bir sonuç elde eden, yeniden belediye başkan adayı olmak için Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinden istifa eden Barış Saylak da vardı.

AdminAdmin