FETHİYE
Giriş Tarihi : 10-11-2022 11:50

KAYMAKAM BALCI, “RAHMET, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

KAYMAKAM BALCI, “RAHMET, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

 

 

 

 

 

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de törenlerle anılacak. Bu kapsamda ilk olarak saat 08.55’de, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. 09.05’te ise siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımız söylenecek ve bayrağımız yarıya indirilecek. Anma programı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde icra edilecek.

 

Kaymakam Balcı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuştur.

 

Atatürk, ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir’ diyerek; Türk milleti olarak üzerimize düşen en büyük görevin Atatürk'ün düşüncelerini benimsemek, en büyük eseri olan Cumhuriyet'i anlamak ve değerlerine sahip çıkmak olduğunu vurgulamıştır. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız bugünde ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünden hareketle, Türk milletinin ve Türk vatanının Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağımızı bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz.

 

10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Bugün bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyup, kazanımlarını arttırarak; ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

 

Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azmi ve iradesi kırılmadıkça, bir milletin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz vatan toprakları uğruna şehit ve gazi olan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını hiçbir zaman unutmayacağız.10 Kasım 1938 günü ebedi aleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.Ruhu şad olsun.”

AdminAdmin