TARIM
Giriş Tarihi : 09-11-2023 23:27   Güncelleme : 09-11-2023 23:28

Kuraklık toplantısında kaçak kayıp uyarısı

Kuraklık toplantısında kaçak kayıp uyarısı


Muğla'da düzenlenen 'Tarımsal kuraklık eylem programı' toplantısında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, içme suyu şebekelerindeki kaçak kayıp oranının önlemesi gerektiğini söyledi. 
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 'Tarımsal kuraklık eylem programı' toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı İsmail Soykan yönetimindeki 45 kişilik İl Kriz Komisyonu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın susuzluk sorunu ile gündeme geldiğini hatırlatarak, ''El ele kol kola vererek bu sorunu çözmek zorundayız. Hep birlikte bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Kuraklık kapıya geldi dayandı. Yarın karşılaşacağımız tüm zorluklardan hepimiz sorumluyuz. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. İçme suyu şebekemizdeki kaçak kayıp oranını önlemeliyiz. Tarımsal sulamada vahşi sulamaya bir son vermemiz gerekiyor. Açık alanlarda sağa sola akan bir litre suyu bile tutmak zorundayız. Bu sorun hepimizin'' dedi. 
Küresel iklim felaketi ile kuraklığa her sene bir adım daha yaklaşıldığını ifade eden Saylak, sözlerini şöyle sürdürdü;
''Su, insanoğlunun yaşayabilmesi için çok önemli bir kaynak. Ama aynı zamanda gıda için de tarım için de olmazsa olmaz bir kaynak. Köylülerimiz, DSİ ile MUSKİ ile karşı karşıya geliyor. Köyünde, ürününde kullanacak suyu kalmadığı için kavga ediyor. Bodrum’da Belediye Meclisi yağmur suyu hasadı ile ilgili bir karar aldı. Kendilerini kutluyorum. Ancak kararın 5 yıl önce alınması gerekiyordu. Muğla’nın her bir bölgesi sarnıçlarla dolu. Gözümüzün önünde duruyorlar. Yağmur suyu hasadını bir an önce başlatmamız gerekiyor. Bunu birlikte yapacağız. Ama önce su tasarrufunu sağlamamız gerekiyor.”

AdminAdmin