FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-11-2023 12:16

54. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR

54. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADILAR


Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi 54. kuruluş yıldönümünü törenle kutladı. 19 Kasım 1969 yılında Fethiye’de kurulan 2. Dernek olan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi 54. Yıl coşkusu yaşadı.
Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi 54. kuruluş yıldönümünü törenle kutladı. Merhum Hatice Devrim tarafından 54 yıl önce kurulan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle çelenk sunma töreni ve kokteyl düzenlendi. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törende Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Candan Özdemir ve şube başkanlığı ve yöneticiliği yapan kadınlarla birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşımız söylendi. Çelenk sunma törenin ardından Atatürk anıtı önünde toplu fotoğrafta çektirildi. Daha sonra Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Candan Özdemir ve üyeler, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi açık toplantı alanında yapılan kokteyle katıldılar. Burada 54. Yıl pastası alkışlar eşliğinde kesilirken, İzmir Marşı çalınıp, ellerinde Türk Bayraklarıyla kadınlar bu marşa eşlik ettiler. 
“Yorulmak Ve Yılmak Yok”
Kokteylde konuşan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Candan Özdemir, yaptığı konuşmada “Altıncı yönetim kurulu olarak hedefimiz vardı. 1923- 2023 tarihine kadar verilen kadın emekleri vardı. Bu dernek bir yeri çoktan hak ediyordu. Bunun için bir tek yer gösterilmesi yeterliydi. Gerisini biz halledebilirdik. Bu hedefimi teslim edeceğimiz 7. Yönetime güveniyorum. Yorulmak ve yılmak yok. Bu dernekte mücadele veren kadınlarımız var. Gelecekten ve gençlerimizden umutluyum. Derneğimiz Fethiye’de 19 Kasım 1969 yılında kurulan 2. Dernektir. İlk kurucumuz Hatice Devrim Hanım ve arkadaşlarıdır. Derneğin kurulmasında çok emek vermişlerdir. Beni bu derneğe önceki başkanımız Zeynep Tuncel ablamız katmıştı. Bugün Hatice Devrim Hanım ve Zeynep Tuncel başkanlarımızın mezarlarını da ziyaret ettik. Kurucu başkanımızı ve merhum başkanlarımı merhumla anıyorum. Derneğimizde bu yıl 38 çocuğumuza burs vermenin gururunu da yaşıyoruz. Şubat ayında dernek kongremizi yapacağız” ifadelerinde bulundu. 
Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Candan Özdemir konuşmasının büyük bir bölümünde de Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değer ile 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme hakkı ve derneğin kurucularından Nezihe Muhittin Hanımın faaliyetlerini anlattı. Yaklaşık 1 saat süren kokteylin ardından Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi üyeleri kokteyle son verdi.

AdminAdmin