FETHİYE
Giriş Tarihi : 30-08-2023 13:37   Güncelleme : 30-08-2023 13:41

KORE GAZİSİ ZEKİ DOĞAN KORELİ 95 YAŞINDA VEFAT ETTİ

KORE GAZİSİ ZEKİ DOĞAN KORELİ 95 YAŞINDA VEFAT ETTİ

KORE GAZİSİ ZEKİ DOĞAN KORELİ 95 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Fethiye’li son Kore gazilerinden Zeki Doğan Koreli, 95 yaşında vefat etti. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi de olan 2 çocuk, 4 torun sahibi Zeki Doğan Koreli, tedavi gördüğü özel hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 95 yaşında vefat etti.  Kızılçullu Köy Ensitütülü, Cumhuriyetin ilk kuşak bilgelerinden olan Fethiyeli Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli’nin vefatı ailesi ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye’de her milli bayram törenine  katılan sima olan Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli bir süre önce kalp krizi geçirmiş, başarılı geçen ameliyatının ardından sağlığına kavuşmuştu. Koreli, daha sonra geçirdiği beyin kanamasının ardından Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alınmıştı. Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli 30 Ağustos Zafer Bayramı sabaha karşı 95 yaşında vefat etti.Fethiye eski kaymakamları Eyüp Fırat , Alper Balcı, Yusuf İzzet Karaman ‘ın yanı sıra Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Fethiye eski Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve STK Başkan ve üyeleri siyasi parti ilçe başkanları Zeki Doğan Koreli’nin oğlu Derya Koreli ve yakınlarını arayarak taziyelerini ilettiler.
Zeki Doğan Koreli’nin cenazesi 31 Ağustos Perşembe günü Fethiye Yeni Cami’de öğle namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle Fethiye Taşyaka Şehir Mezarlığında dualarla toprağa verilecek.

 


Gazetemiz olarak Kore Gazisi Zeki Doğan Koreli’ye Allah’tan rahmet , kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 


KORE SAVAŞI


 Türk Birliği 1951 yılında Birleşmiş Milletler e bağlı olarak Kore de savaşa katılmıştır. Muharebede inatçı savunması ile Birleşmiş Milletler ülkeleri arasında un kazanmış takdirname ile ödüllendirilmiştir. Fethiye'den gidenler dönüşte tören ile davul zurna ile Günlükbasi da karşılanmıştı. Ardından Türkiye Nato'ya girmişti.

AdminAdmin