GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2024 18:24

Yardımsever Melekler Eğitimlerine Devam Ediyor

Yardımsever Melekler Eğitimlerine Devam Ediyor


AYA Arama Kurtarma Derneği, afet ve acil durumlar için gönüllülerden oluşan ekip üyelerine verdiği eğitimlere devam ediyor.
AYA Arama Kurtarma Derneği, afet ve acil durumlara yönelik eğitimlerine devam ediyor. Göktürkçe'de “yardımsever melekler” anlamına gelen AYA ekibi, enkazdan yaralı ve kuyudan hayvan kurtarma eğitimlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. 
Dernek Başkanı Turgay Güngör, eğitim almak isteyen gönüllüleri derneklerine beklediğini ifade ederek; “Arama kurtarma eğitimlerine katılmak isteyenler, AYA ekibimize katılarak 'Yardımsever Melekler'den olabilirler” dedi.
AYA Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Güngör, yaklaşık 100 gönüllüden oluşan ekipleri ile orman yangınları ile mücadeleden, enkazdan yaralı kurtarmaya, ormanda kayıp şahıs aranmasından, kuyudan canlı kurtarılmasına kadar birçok konuda eğitim verdiklerine dikkat çekti.
Gerçekleştirilen eğitimlerle ilgili de bilgi veren Güngör; “Ekip arkadaşlarımıza kuyudan hayvan kurtarma ve enkazdan yaralı kurtarılması ile ilgili uygulamalı eğitimler verdik. Eğitimlerimize gönüllülerimizin yanı sıra, Yaban Vakfı başkanı Fulya Massizzo ve vakıf üyesi veteriner hekimler de katıldı. Vakıf Başkanı Massizzo ile birlikte eğitimler de gerçekleştirdik” dedi.
Turgay Güngör AYA gönüllüsü olarak Yardımsever Meleklerden olmak isteyen herkesi derneklerine beklediklerini vurgulayarak; “Afet ve acil durumların ne zaman, nasıl olacağı bilinmiyor. Fakat o anlarda ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili bilinç ve eğitim çok çok önemli. Afet ve Acil Durumlarla ilgili arama kurtarma eğitimleri almak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz. Gönüllü olmak isteyenler 0 544 787 87 81 numaralı telefondan detaylı bilgi alarak başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.

AdminAdmin