AZERBAYCAN
Giriş Tarihi : 24-02-2023 16:11   Güncelleme : 24-02-2023 16:57

Karabağ`dan Anadolu`ya: Gençlerin İstanbul Forumu başladı

Karabağ`dan Anadolu`ya: Gençlerin İstanbul Forumu başladı

 

Azerbaycan`ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev`in 100. doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Karabağ`dan Anadolu`ya: Gençlerin İstanbul Forumu” başladı.

Azerbaycan Gençler Fonu’nun desteği ile Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Yeni Çağ Medya Grubu’nun yardımlarıyla Kızılbaş Gençleri Eğitim Sosyal Birliğinin organizatörlüğünde düzenlenen forum, katılımcıların Azerbaycan Başkonsolosluğunu ziyaretle başladı.

Haydar Aliyev`in Başkonsolosluk önündeki anıtını ziyaret eden organizatörler – Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, Gençlerin Girişimine ve Gelişimine Destek Sosyal Birliği Başkanı, Diaspor Enformasyon Merkezi Başkanı Toğrul Allahverdili, Vataninfo Haber Ajansı Başkanı Nahid Canbakışlı ve Azerbaycan Gençler Fonu yetkilisi Mübariz Gadirov, daha sonra Başkonsolos Narmina Mustafayeva ile bir araya geldiler. Başkonsolosa bilgi verilerek forumun Asrın Felaketi olarak nitelendirilen doğal efete de dikkat çekeceği vurgulandı. Başkonsolos Mustafayeva, forumun Azerbaycan ve Türkiye gençlerinin entegrasyonu açısından önem arz ettiğini bildirerek başarılar diledi.

 

Oturumun açılış konuşması proje başkanı Agil Alesger tarafından yapılacak forum, Azerbaycan İstanbul konsolosu Zaur Allahverdi-zade, milletvekili, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti milletvekili Hasan Küçük, Azerbaycan Gencler Fonu yetkilisi Mübariz Kadirov, Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Ülke TV haber koordinatörü Mustafa Yıldız ve diğerlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olup iki – Karabağ`dan Anadolu`ya Medya Paneli ve Karabağ`dan Anadolu`ya Gençler Paneli olarak düzenlenecek.

AdminAdmin