MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-01-2023 01:05   Güncelleme : 07-01-2023 18:10

Park Görevlisi Basın Mensupları ile Tartıştı

Park Görevlisi Basın Mensupları ile Tartıştı

Park görevlisi basın mensupları ile tartıştı!
“Araç basın kartı”nın fotoğrafını çekip, kişisel bilgileri ihlal etti iddiası!
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması sıkıntıları devam ediyor.
Söz konusu çalışma ile birlikte basın mensupları ile park görevlileri arasında da zaman zaman sıkıntılar yaşanmaya başladı. 
BASIN KARTININ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ 
Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Milas Medya, Mega Radyo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Dijital Medya ve Yayıncılar Dernek Başkanı Serap Ülkü Özdemir ve MTÜRK TV Genel Yayın Koordinatörü Serdar Cemal Süzeroğlu, park ücreti ödeyeceklerini söylemelerine rağmen görevli, araç camında bulunan ve kişisel bilgilerin de yer aldığı “araç basın kartı” nı  fotoğrafladı.
WHATSAPP’TAN BAŞKASINA GÖNDERDİ
Bununla da yetinmeyen görevli bu fotoğrafı şefi olduğunu iddia ettiği bir kişiye göndereceğini ifade etti. 
Özdemir ve Süzeroğlu’nun kişisel bilgilerin gizliliği konusundaki uyarılarına aldırış etmeyen görevli, fotoğrafı “WhatsApp” uygulaması üzerinden bir kişiye gönderdi.  
“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
Yaşanan olay sonrası Özdemir, uygulamanın zaten birçok sıkıntıya yol açtığını belirterek, özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini savundu. 
Basın mensuplarının haber için zamanla yarıştıklarına ve araç park ederken vakit kaybettiklerine vurgu yapan Özdemir, konunun takipçisi olacağını ifade etti.
2021’DE BAŞLADI
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması Menteşe, Ula, Yatağan, Ortaca, Dalaman ve Fethiye'de Mart 2021’de başlamıştı. 
Park ücreti 15 dakikaya kadar ücretsiz, 15-30 dakika 5 lira, 30-60 dakika 6 lira, 1-2 saat ise 7 lira olarak belirlenmiş, 2 saatin ardından her saate 3 lira ilave edilmesi kararlaştırılmıştı.

AdminAdmin