MİLAS
Giriş Tarihi : 29-08-2023 16:36

Çamlıca Sonbahar Şenliği Renkli Geçti

Çamlıca Sonbahar Şenliği Renkli Geçti

Çamlıca Sonbahar Şenliği Renkli Geçti

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği ve Çamlıca Mahalle Muhtarlığınca birlikte" class="taglink" title="birlikte Haberleri">birlikte düzenlenen ve bu sene 12’ncisi düzenlenen Çamlıca Sonbahar Yörük Şöleni renkli geçti. Misafirlere tuluk ayranı, pilav-keşkek ikram edildiği şölende yurdun dört bir tarafından gelen Yörüklerin halk oyunları gösterisi ve yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler, şölene renk katan ayrıntılar oldu.

 

 

Çamlıca Sonbahar Şenliğine; Milas Kaymakam Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu, Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, Ören Karakol Komutanı Alper Arık, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ersoy Yılmaz ve çok sayıda mahalle muhtarı, Manisa Yörük Kültür Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, Denizli Buldan Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Osman Ören, Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak, Toroslar Federasyonu Genel Başkanı Yörük İl Beyi Kerimoğlu İsmail Uzunoğlu, Bodrum Yörük Obaları Derneği Başkanı Perihan Tiriç, Söke Yörük Derneği Gönüllüleri, Aydın Germencik Yörük Obaları Derneği Kadın Kolları Başkanı Zeynep Sungurhan ile dernek yönetimi, Çamlıca Mahalle Muhtarı Süleyman Öz, Milas Yörük Ağası Doç. Dr. Mehmet Günlük, 2023 Çamlıca Yörük Ağası seçilen Yüksel Akar ile çok sayıda misafir katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut; “Sözlerime, hepinizin bildiği bir söz ile başlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Arkadaşlar, gidip Toros Dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez.” demiştir.

 

 

İşte büyük Önderimizin biz Yörükleri gururlandıran bu güzel sözleri ışığında, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında sizlerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Derneğimizi kurduğumuz ilk gün hepimiz bugünleri görmüş ve birbirimize Yörük Kültürünü yaşamak ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda gece gündüz demeden çalışacağız diye söz vermiştik. Ne mutlu bizlere ki bu sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Atalarımızdan bizlere, bizlerden de gelecek nesillere bırakacağımız bu büyük miras, sizlerin de desteğiyle güzel bir noktaya ulaştı. Elbette daha yapılacak çok şey var. Büyük Önderimizin de dediği gibi Yörük Çadırlarımız kurulmaya, o çadırlarda duman tütmeye devam edecek. İşte burada görüldüğü gibi yurdumuzun dört bir tarafından toyumuza katılan Yörük dostlarımız, misafirlerimiz var. Düzenlediğimiz her etkinliğimiz bir öncekinden daha kalabalık, daha coşkulu geçiyor. İnanıyoruz ki bu destek hep sürecek. Bu nedenle sizlere minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız…

 

 

Bu ülkenin birer ferdi olmaktan her zaman gurur duyan biz Yörükler, sonsuza kadar bu gururu taşıyacak, bugün yaşayan ve gelecekte yaşayacak olan nesillere bu kültürü ulaştırmaya, bu kültürü insanlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz.

Şu an burada bulunan bu güzel topluluk, bu inancımızı daha da güçlendirmektedir.

Bir kez daha tüm dostlarımıza katılımları için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek tüm misafirlere ve etkinliğin düzenlenmesine maddi katkıda bulunan sponsorlara teşekkür etti.

 

 

Dernek başkanı Turgut’un yaptığı konuşmanın ardından saat: 17.00’de başlayan ve 24.00’te sona eren etkinlikte yöresel sanatçılar; Duran Bahar Kerimoğlu, İsmail Uzunoğlu, Sipsi ustası İsmail Peynirci ve Neslihan Yılmaz Ören sahne aldı. Başta Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri olmak üzere etkinliğe katılan misafir dernek halk oyunları ekiplerinin gösterileri, etkinliğe katılanlara keyifli bir gece yaşattı.

AdminAdmin