MİLAS
Giriş Tarihi : 22-05-2023 16:33

Elim, Dilim, Türkü'm, Muğla'm

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Milas Sakatlar Derneği Milas Şubesi tarafından hazırlanan “ELİM, DİLİM, TÜRKÜM, MUĞLAM” etkinliği Pazar günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Elim, Dilim, Türkü'm, Muğla'm

Etkinliğe CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve İasos Mahalle Meclisi Başkanı Hülya Canko dışında Protokolden ve siyasi parti ve STK’lardan kimsenin katılmaması, Bir anlamda engellilere verilen değerin de göstergesi oldu.

Etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları, bu ülke için canlarını veren şehitlerimiz ile iki gün önce kaybettiğimiz Efsane Muhtar Recep Panay anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi Başkanı Hüsnü Tevşi, şunları söyledi…

“Şube olarak engelliler için farkındalık çalışmaları yapmak için yola çıktıkHer zaman yaptığımız etkinliğin bir öncekinde daha başarılı olması için çabaladık.

Bu süreçte hem Muğla’mızın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekip işaret diliyle engelliliğe işaret eden Marmaris kale kültür derneğiyle böyle güzel bir kültür ve engelli farkındalığı oluşturmak istedik.Tarihi bir çok eser ve güzelliğe sahip Muğla'mızda yaşayan engellilerin farkındalığını ,kültürümüzle harmanlamaya çalıştık.

Davetimize icabet eden CHP Milâs başkanı Tüze Çetinkaya’ya, muazzam bir çalışma hazırlayan kale kültür derneğine’, Marmaris Enver paşa ortaokulu işaret dili çocuk korosuna ,işaret dili eğitmeni Fatma Yücel hocamıza, Milâs’ımızın kıymetli sanatçısı Turgut Taş hocamıza, Milâs Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut ve Halk Oyunları ekibine, Iasos Mahalle Meclisi Başkanı Hülya Canko, desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Sevgili Belediye Başkanımız Muhammet Tokat başta olmak üzere Milâs belediyesi kültür ve sosyal işler müdürü Bekir Güney’e ve kıymetli üyelerimizle ailelerine son olarak ta bizi sizlerle buluşturan, her zaman sesimiz olan ve desteklerini esirgemeyen  Milâs’ımızın güzide basın mensuplarına teşekkür ediyorum” Diyerek sözlerini tamamladı.

Milas Sakatlar Derneği Milas Şubesi Başkanı Hüsnü Tevşi’nin konuşması sonrasında mikrofona davet edilen Marmaris Kale Kültür Derneği Başkanı Nilgün Kale, konuşmasında Milas Sakatlar Derneğinin bundan sonra gerçekleştireceği her türlü etkinlikte kendilerinin koşulsuz destek vereceklerini ifade ederek, konuşmalarını işaret diliyle salonda bulunan konuklara aktaran Fatma Yücel’e teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte iş birliğini sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmalar bittikten sonra Milaslı yerel sanatçımız Turgut Taş, yareniyle birlikte sahneye çıktı. Konserine başlamadan önce iki gün önce kaybettiğimiz ve büyük, küçük herkes tarafından sevilen ve ölümüyle tüm Milaslıları hüzne boğan Gazipaşa-Firuzpaşa Paşalar Muhtarı Recep Panay’ın her etkinlikte şiirlerini okuduğundan bahisle bir arkadaşının Recep Panay için bir şiir yazdığını, onu da bir şiirle anmak istediğini ifade ederek okuduğu şiirle salonda duygusal bir hava estirdi. Daha sonra ise kendine has üslubuyla bölgemizin güzel eserlerini okuyan Turgut Taş, etkinliğe katılan konukları coşturmayı başardı.

Turgut Taş’ın programı sonrasında Milas Yörük Obaları Derneğinin nefis folklor gösterisi ve Ayşe-Levent Tavaslı’nın Harmandalı oynaması keyifleri doruğa çıkardı.

Sonrasında ise Milas’ta ilk defa olarak Marmaris Kale Kültür Derneği  Marmaris Enverpaşa ortaokulu işaret dili çocuk Korosu sahneye çıkarak, yöremizin popüler eserlerini işaret diliyle işitme  engelliler özelinde tüm engelliler için  seslendirdiler.

Daha sonra program sanatçılara ve emeği geçenlere çiçek takdimiyle sona erdi.

AdminAdmin