MİLAS
Giriş Tarihi : 30-08-2023 16:07

Eskişar Konağı’ndaki Hazırlıklar Sürüyor

Eskişar Konağı’ndaki Hazırlıklar Sürüyor

Eskişar Konağı’ndaki Hazırlıklar Sürüyor

150 yıllık geçmişiyle Milas’ın en görkemli binalarından biri olan, halk arasında Hadi Eskişar Konağı olarak da bilinen Mehmet Said Efendi Konağı’ndaki restorasyon hazırlıkları sürüyor. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Milas Belediyesi tarafından kullanılacak olan konak, Milas halkına hizmet verecek.

 

 

Halk arasında Hadi Eskişar Konağı olarak da bilinen Mehmet Said Efendi Konağı Restorasyon Projesi kapsamında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen proje koordinasyon toplantısına İmar ve Şehircilik Müdürü Tolga Ay, Yüksek Mimar Sinem Celen Koral, İTÜ Mimarlık Ana Bilim Dalı Restorasyon Programı Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Tanyeli, Restoratör  Süleyman Kara, Elektrik Mühendisi Atilla Uzunoğulları, KUDEB Şefi İ. Ernur Öztekin katıldı. Makine Mühendisi Melih Sayı ise, toplantıya online olarak katıldı.

 

 

Yaklaşık 150 yıl önce yapılan ve bugün bir kısmı hasar görse de hala ihtişamını koruyan konak için geçtiğimiz yıllarda başlatılan restorasyon amaçlı projede hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Milas Belediyesi tarafından kullanılacak bina aynı zamanda bir kent müzesi izlenimi verecek. Tarihsel bilgi ve fotoğraflar ışığında gerçekleştirilen projelendirme çalışmalarında belediye birimlerinin konuşlanacağı alanlar seçilirken; elektrik ve mekanik projeleri de hazırlanmaya başlandı.

AdminAdmin