MUĞLA
Giriş Tarihi : 23-02-2024 22:07

Su Seferberliği Eğitiminde 3 Bin Su Gönüllüsü Sahada

Su Seferberliği Eğitiminde 3 Bin Su Gönüllüsü Sahada

 

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları Muğla’da tamamlandı. 13 ilçede ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan eğitim sonucunda 3 bin öğrenciye ulaşıldı. Su seferberliği çalışmalarının maskotu “Cansuyu” görselli rozetler takılan ve eğitim seti hediye edilen öğrenciler su gönüllüsü oldu. 
Kapanış eğitim programı Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Dumlupınar İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Kısa film gösterisiyle başlayan eğitimin açılış konuşmasını İl Müdür Yardımcısı Tandoğan Uysal yaptı.
 İl Müdür Yardımcısı Uysal konuşmasında “Bakanlığımızın başlattığı su seferberliği kapsamında bin öğrenciye ulaştık. Cansuyu maskotumuza destek olacak siz su gönüllülerinin sahada su tasarrufu konusunda bizlere destek olmasını bekliyoruz. Artan nüfus azalan su kaynakları karşısında geleceğimizi düşünmek zorundayız. Hiçbir kaynak sonsuz değildir. Özellikle hayat kaynağı suyumuzun her damlasının kıymetini bilmeli ve ona göre her bireyin tedbir alması gerekir. Öğrendiklerinizi büyüklerinize aktarmanızı suyumuza sahip çıkmanızı istiyoruz. Su gönüllüsü olarak eğitime katılım ve katkınız için teşekkür ediyorum.” dedi.   
Eğitimin ardından öğrencilere rozetleri takılarak eğitim seti hediye edildi

AdminAdmin