MİLAS
Giriş Tarihi : 21-07-2023 16:33

Kıbrıs Gazileri Ve Aileleri İçin Mitso Şölen Düzenledi

Kıbrıs Gazileri Ve Aileleri İçin Mitso Şölen Düzenledi

Kıbrıs Gazileri Ve Aileleri İçin Mitso Şölen Düzenledi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümünde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarban, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıslı mücahitlerle birlikte Kıbrıs’ı vatan yapmak için kan dökerek zan vererek bu büyük harekatı gerçekleştirmiştir. Bu uğurda 500 şehit vererek Kıbrıs’a özgürlüğü ve barışı getirmiştir.” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümü dolayısı ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde gazilere yemek verildi. Yemeğe; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Başkanı Reşit Özer, Garnizon Komutanı vekili, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, gaziler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarban, “Kıbrıs’ta barışı ve soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla 49 yıl önce 20 Temmuz 1974 sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri dünyada ender görülen bir muhabere taktiği uygulayarak havadan indirme karadan çıkartma ve uçan birlik harekatı yaparak Kıbrıs’a müdahale etmek zorunda kalmıştır.” dedi.

TSK’nın, Kıbrıslı mücahitlerle birlikte Kıbrıs’ı vatan yapmak için kan dökerek can vererek büyük bir harekat gerçekleştirdiğini ifade eden Sarban, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu uğurda 500 şehit vererek Kıbrıs’a özgürlüğü ve barışı getirmiştir. Bugün kefeninin rengini aziz kanıyla boyayarak bayrak yapanların uğruna canlarını vererek vatan yaratanların ve son Türk devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını vererek tarih sayfasını yazanların günüdür. Bu zafer günün yıl dönümünde Kıbrıs’ta omuz omuza çarpıştığımız komutanlarıma, silah arkadaşlarıma ve yüce devletimizin mümtaz temsilcilerine Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Yönetim Kurulu adına saygılar sunar, Kıbrıs Barış Harekatı’nda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize rahmet ve gazilerimize yaşamlarında sağlık ve esenlikler dilerim.
20 Temmuz 1974’de Kıbrıs’ta destan yazanlar unutulmayacak. Onların aziz hatıraları her zaman yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene…”

Kendisinin de bir gazi torunu olduğunu hatırlatan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, gazilerin kendisi için çok çok önemli olduğunu ifade ederek, şehitleri de rahmetle andığını söyledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine dair açıklamalarda bulunarak, tüm gazileri saygıyla selamladığını şehitleri de dualarla andığını belirtti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarban, konuşmaların ardından MİTSO

Başkanı Reşit Özer’e plaket takdim etti. Protokol tarafından Kıbrıs Gazisi Salih Ulu’ya madalyası takdim edildi.

Etkinlik ardından dua okunması ile sona erdi.

AdminAdmin