EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-09-2022 13:37

Türk Eğitim-Sen, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” raporunu açıkladı

Raporun özetinde hem okulların fiziki yönüyle hem de öğretmen yönüyle öğrencilerin fırsat eşitliği noktasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Türk Eğitim-Sen, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” raporunu açıkladı

 

 

 

Raporun özetinde hem okulların fiziki yönüyle hem de öğretmen yönüyle öğrencilerin fırsat eşitliği noktasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Raporu açıklayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmen ataması yapılmalı” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan basın toplantısıyla “Eğitimde Fırsat Eşitliği” raporunu açıkladı. 11 bin 342 eğitimcinin katıldığı ankette okulların fiziki yapısı, teknoloji alt yapısı konusunda eşitlik olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 50’inin üzerinde… Geylan forma giyilmesinin öneminin altını da çizerek fırsat eşitliğini sağlayıcı en büyük etkenin forma olduğunu söyledi.

 

Geylan öğretmen atamaları konusuna da değindi. Ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında çalıştıklarını vurgulayan Geylan, “Ücretli öğretmen sayısı kadar yeni atama yapılmalı” açıklamalarında bulundu.

 

Millet Haber Ajansı

 

AdminAdmin