BODRUM
Giriş Tarihi : 03-04-2024 18:19

Bodrumda Sıcak Asfalt Çalışmaları

Bodrumda Sıcak Asfalt Çalışmaları

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle Bodrum’daki yolların bir kısmında kazı çalışmaları yapılırken bozulan yollarda yeniden asfaltlama çalışması yapılıyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından biri olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için önemli projeler hayata geçirildi. Kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje Bodrum halkının hizmetine sunuldu. Bu çalışmalar hayata geçirilirken Yarımada’nın farklı noktalarında kazı çalışmaları yapıldı ve yollarda bozulmalar meydana geldi. Bu nedenle bozulan yollarda Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi asfaltlama çalışmaları başlattı. Başlayan bu çalışmalar kapsamında birçok mahallede sıcak asfalt projeleri hayata geçirilerek hizmete sunuldu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Torba-Gündoğan bölünmüş yoldan Torba istikametine doğru 6 kilometre sıcak asfalt çalışması hizmete sunuldu. Gündoğan Mahallesi’nde ise İnönü Caddesi bölünmüş yolda 1,1 kilometre, Kızılburun Caddesinde 1,30 kilometre olmak üzere toplam 2,40 kilometre, Eski Bodrum Yolu Kavşağı ile Yavuz Caddesi arasında 1,90 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldı. Yine bölgede Çiftlik Mahallesi Yalıçiftlik Caddesi güzergâhı üzerinde 3,90 kilometre sıcak asfalt çalışması tamamlandı.
Yalıkavak – Ortakent Yolu Karayolları Genel Müdürlüğü Sorumluluğunda
Tüm bu bölgelerin yanı sıra asfalt programı kapsamında Gümüşlük ve Turgutreis Caddelerinde 5,3 kilometre, Hacıyeri, Erdemil ve Kazım Karabekir Caddeleri’nde 6,60 kilometre olmak üzere toplam 11,90 km kilometre sıcak asfalt yapıldı. Ayrıca Yalıkavak Mahallesi İnönü Caddesi güzergahı üzerinde 3,40 kilometrelik çalışma da başlatıldı. Bozuk olan ve yeniden yapılması gereken Yalıkavak-Ortakent yolunun ise Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olması nedeniyle bu bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapılamadığı ve ilgili kurum tarafından yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulması gerektiği belirtildi.

AdminAdmin