EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-01-2024 13:49

Öğretmen atamaları ne zaman? İlk işaret geldi

Öğretmen atamaları ne zaman? İlk işaret geldi

 

Türkiye’de eğitim fakültesi mezunu öğretmen adayları atamaları bekliyor. Gözler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in işaret ettiği Kabine toplantısına çevrildi.

 

Öğretmen atamaları için geri sayım başladı. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısı belirledikten sonra atanacak öğretmen sayısının netleşmesi beklenirken, atamaların ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bakan Tekin bu konunun Kabine toplantısında görüşüleceğini açıkladı. Gözler şimdi Kabine toplantısına çevrildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.” açıklaması yapmıştı.

AdminAdmin