SİYASET
Giriş Tarihi : 04-03-2024 21:41

Kaş Belediyesi mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Kaş Belediyesi mart ayı meclis toplantısı yapıldı

 

Kaş Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddeleri, karara bağlandı.

Toplantıda konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, “Bir dönemin son meclisi. Belediye meclisi olarak güzel çalışmalara imza attık, istişareler, değerlendirmeler, görüşmeler yaptık. İlçemizin ve şehrimizin daha iyi bir noktaya gelmesi, daha çok hizmet alması, daha çok fayda sağlanması, daha verimli bir işleyiş olması için çalıştık.” dedi.

-“Fikir birliği içerisinde güzel hizmetlere vesile olduk”

Kaş’ın, dünyanın, Türkiye’nin, Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Mutlu Ulutaş, “Bu ilçede belediye başkanlığı, meclis üyeliği ya da belediyenin herhangi bir biriminde görev yapmak muazzam bir şey. Çünkü, yaptığınız hizmet sadece Kaş halkı için değil, dünyanın bütün vatandaşları -gerek misafir olarak gerekse burada yaşayarak- bu hizmetlerimizden istifade ediyor. Hep beraber gönül birliği, fikir birliği içerisinde güzel, hayırlı hizmetlere vesile olduk.

Burada bugüne kadar eleştirel olarak ya da katkı koymak adına kim ne yaptıysa çok teşekkür ediyoruz. Çünkü, yapılan eleştirilerin, desteklerin ve katkıların da muhakkak faydası oldu. Bizler de kendimizi daha çok check (kontrol) ettik. Daha çok dikkat ettik, özveri gösterdik. Alnımızın akıyla yüzümüz pak bir şekilde bu vazifeleri yürütmemiz, bu süreçleri neticelendirmemiz çok önemli, çok kıymetli. Bu manada bütün meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

-“Kaş Belediyesinin tescilli meclis üyelerisiniz”

Sizlerle yapmış olduğumuz çalışmalar, ömür boyu hepimizin yanında artık tescilli. Birlikte 5 yıl süren bir zaman zarfında güzel çalışmalara, güzel hizmetlere vesile olduk. Önümüzdeki süreçte burada meclis üyesi adayı olan, olmayan arkadaşlar var ama Kaş Belediyesinin tescilli birer meclis üyelerisiniz, hayatınız boyunca da bundan sonra böyle anılacaksınız.

İnşallah yeni dönemde de burada çalışacağımız ya da çalışacak arkadaşların şehrimize, ilçemize, memleketimize hayırlı hizmetlere vesile olacaklarına canıgönülden inanıyorum. Yeni meclisin dışında kalacak arkadaşlarımıza da inşallah yine şehrimizin, hemşehrilerimizin faydasına katkı sunacaklarına, destek vereceklerine, şehrimizin yanında olacaklarına canıgönülden inanıyorum. Birlikte inşallah daha güzel, hayırlı hizmetlere vesile olalım, Kaş’ın değerini, standartlarını yükseltmeye hep birlikte devam edelim.” dedi.

-Gündem maddeleri karara bağlandı

Başkan Ulutaş’ın ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcülerinin konuşmaların ardından gündeme geçildi.

Toplantıda, Yeşilköy Mahallesi kadastro çalışmaları için 6 bilirkişi seçilmesi konusu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Ahatlı Mahallesi 217 ada 7 parseldeki Emre Karacan’ a ait 482,79 metrekarelik hissenin, aynı mahalle 217 ada 6 parselde bulunan mülkiyeti Kaş Belediyesine ait 391,37 ve 91,42 metrekare olmak üzere toplamda 482,79 metrekarelik hisselerle takas edilmesi konusu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Çukurbağ Mahallesi 244 ada 2 parsel numaralı, imar planına göre A-2 (Ayrık Nizam İki Kata Müsait Konut) alanında kalan taşınmazdaki Kaş Belediyesine ait 28093/51807 hisse oranlı (561,86 m2) miktarındaki hissenin, diğer hissedarı Engin Murat Özgin tarafından satın alınma talebi görüşüldü. Söz konusu talebin geri çekilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

İlçenin muhtelif mahallelerinde bulunan, 2024 yılı içerisinde kira süreleri sona erenler ve ilk kez kiraya verilecek taşınmazların kira sürelerinin, 5 yıl olarak belirlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Sporu teşvik amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. maddesi ve 6360 Sayılı Kanunun 17. maddesi gereğince Kaş Belediye Spor, 1923 Kaş Spor Kulübü, Kaş Kınık Spor ve Yeşilköy Belediye Spor Kulüplerine, talep dilekçelerine binaen 500 bin TL nakdi yardım yapılması konusu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Kaş Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün Çavdır Mahallesi’nde inşaatı devam etmekte olan merkez camisi için nakdi yardım talebinin ayni yardım olarak, Belediye Çalışma Yönetmeliğinin 11. maddesi hükmü doğrultusunda değiştirilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75.maddesi a fıkrası gereğince Kaş Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü ile Kaş Belediyesi arasında protokol yapılması ve belediye başkanına yetki verilerek, 500 bin TL ayni yardım verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

AdminAdmin