BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 13-07-2023 19:12

ANADOLUYUZBİZ MUĞLA'DA

ANADOLUYUZBİZ MUĞLA'DA

ANADOLUYUZBİZ MUĞLA'DA

  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "AnadoluyuzBİZ" projesi kapsamında Uşak’tan 42 gönüllü genç Muğla'ya geldi.


  AnadoluyuzBİZ projesi gençlerimizin tarihi ve kültürel mirasımızı tanımaları ve gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmalarını amaçlamaktadır.

 


  Bu doğrultuda Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 13-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında Uşak'dan AnadoluyuzBİZ Projesi kapsamında Muğla'ya gelen gönüllü gençler, ilk olarak Menteşe Turgutreis Yurdunda kalan depremzede çocuklar ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi.

 


  İl Müdürlüğünde gençler ile bir araya gelen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Münir Özalp, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “4 gün boyunca sizler için çok geniş kapsamlı bir program hazırladık. Süreçte sizlere gençlik liderlerimiz, yurt eğitim sorumlusu ve koordinatörlerimiz eşlik edecekler. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, cennet Muğla'mıza tekrar hoş geldiniz diyor, güzel anılar biriktireceğiniz, unutamayacağınız bir program olmasını diliyorum." dedi.

 


  Proje kapsamında gönüllü gençler Yatağan Stratonikeia Antik Kentini ziyaret edecek ve ardından Bodrum'da bir sosyal sorumluluk projesi olan kıyı çevre temizliği yaparak, kültürel geziye katılacaklar.

 


  15 Temmuz Cumartesi gününe, Ula Göletinde sabah sporu ile başlayacak olan gençler, Şehitlik ziyaretinde bulunup, Kötekli Gençlik Merkezinde Kuş Yemlikleri Atölyesine katılacaklar ve öğleden sonra Marmaris'te Sahil temizliği etkinliği yaparak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılım sağlayacaklar.

 


  Projenin son günü Menteşe'de ki tarihi ve kültürel değerleri tanıyacak olan gençler, Ula Akyaka'da ki çevre temizliği ile farkındalık oluşturacaklar.

 

 

 

 

OSMAN AKÇA

AdminAdmin