GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 11:20

Hasan Doğan'ın ‘İslam ve Barış’ adlı kitabına yoğun ilgi!

Hasan Doğan'ın ‘İslam ve Barış’ adlı kitabına yoğun ilgi!

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, 19. Ankara Kitap Fuarı’nda imza günü düzenledi. Gencinden yaşlısına her kuşaktan okur, Doğan’ın ‘İslam ve Barış’ adlı kitabını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 

Ankara ATO Congreisum'da düzenlenen 19'ncu Kitap Fuarında okuyucuları ile bir araya gelen Hasan Doğan, kitapların bir kısmının kendi akademik tezlerinden oluştuğunu ve 1999'dan bu yana kaleme alınmış eserler olduğunu belirtti. Doğan, kitapları okuyucularla buluşturdukları için mutlu olduğunu söyledi. Ankara Kitap fuarında imza günü vesilesiyle dostlarla bir araya geldiğini ifade eden Doğan, "Kitaplara çok güzel bir ilgi var. Kitaba ilgi umut verici. Son kitabım olan 'İslam ve Savaş' özellikle son bölümü güncellenmiş haliyle eylül ayında çıktı. İslam'da savaş ahlakını anlatıyoruz. İslam'ın bir bakış açısı var dünyaya önerdiği bir bakış açısı var. Savaşın da bir ahlakı var. Savaşta kadına çocuğa dokunulmaz, ağaç kesilmez, hayvana dokunulmaz, manastıra, kiliseye ibadethanelere dokunulmaz. Bunları kitabı incelediğimizde Hz. Peygamberimiz ve İslam'ın savaş mantığını da merhamet ve adaletin ön plana çıktığını görüyoruz. Kitapta bunu vurgulamaya çalıştım. Diğer kitaplarım biraz farklı. Özellikle bu çalışma içinde Osmanlı döneminde kimsede var mı kadim yayınlarından çıktı kitaplarım. Kitabın son kısmı dünyadaki tüm adalet ve merhamet değerlerinden yoksun savaşlara değiniyor. Burada da İslam'ın özgün bakış açısını ele almaya gayret ettim" ifadelerini kullandı.

Kadim Yayın Evi tarafından basılan kitap çok satılanlar listesinde yer alıyor.  Doğan’ın  İslâm ve Savaş,  Ankara Kadı ( Ser'iyye) Sicili, Kripto Paralar ve Blockchain Teknolojisi isimli kitapları da yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar Doğan’ın imza gününde metrelerce kuyruk oluşturdu.

AdminAdmin