MİLAS
Giriş Tarihi : 16-01-2024 15:32

Mutlu, 21 Ocak Öncesi Çalışmaları Yoğunlaştırdı

Mutlu, 21 Ocak Öncesi Çalışmaları Yoğunlaştırdı


Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21 Ocak 2024 Pazar günü sandıkta 8 belediye başkan adayı ile 87 belediye meclis üyesi adaylarının sıralamalarını belirleyecek ‘temayül’ yoklamasına hazırlanırken, başkan ve meclis üyesi adayları da çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Başkan Adaylarından Halil Mutlu, ilçe merkezindeki; Aydınlıkevler, Emek, Hacıapti, Şevketiye ve Ahmet Çavuş-Hayıtlı Mahallelerinde, beraberindeki meclis üyesi adaylarıyla üye bazında toplantılar düzenleyerek, 21 Ocak’ta partili üyelerden destek istediler.
CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Halil MUTLU ve beraberindeki meclis üyesi aday adayları, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olarak yarışabilmek için önce 21 Ocak 2024 Pazar günü partili üyelerinin karşısına çıkacaklar. Başkan ve belediye meclis üyelerinin sıralamalarını belirlemesi beklenen temayül yoklaması öncesinde tüm başkan ve meclis üyesi aday adayları çalışmalarını yoğunlaştırırken, Milas Belediye Başkan Aday Adayı Halil MUTLU, aday adaylığı sürecindeki çalışmalarına kırsal mahalle ziyaretlerinin ardından merkez mahallelerde devam ediyor.
Aday Adayı MUTLU, üye bazlı çalışma kapsamında ilçe merkezindeki Aydınlıkevler, Emek ve Hacıapti mahallelerinin ardından beraberindeki meclis üyesi aday adaylarıyla bu kez Şevketiye ve Ahmet Çavuş-Hayıtlı mahallelerindeki üye ve delegelerle bir araya geldi.
Gerçekleşen toplantılarda üyeler tarafından coşkulu karşılanan MUTLU, 21 Ocak’ta yapılacak önseçim süreciyle ilgili bilgiler verdi.
En başından beri adayı belirlemenin en doğru ve en demokratik yolunun önseçim olduğunu söyleyen Halil MUTLU: “21 Ocak’ta sandığı önünüze getireceğiz. En demokratik yolla da adayımızı ve meclis üyelerimizi sizler belirleyeceksiniz. Bizim asıl hedefimiz 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerdir. Bu yüzden sandıktan kim çıkarsa onu desteklemeye devam etmeliyiz” dedi.
Meclis üyeleri seçimiyle ilgili de üyeleri bilgilendiren Halil MUTLU; “Partimizin, 21 Ocak’ta gerçekleşecek olan önseçimle ilgili almış olduğu kararla en az 7, en fazla 14 aday adayımızı seçebileceksiniz. Toplam meclis üyesi sayımız olan 28’e ulaşabilmemiz için ise fermuar sistemi uygulanacak yani her 3 adayda birinin kadın, her 5 adayda birinin ise genç olacağı şekilde bir düzenleme yapılacaktır. Böylece meclisimizde kadınlarımızın ve gençlerimizin daha fazla yer alması hedeflenmiştir” dedi.
Şevketiye ve Ahmet Çavuş Hayıtlı mahallelerinin Milas’ın en önemli yerleşim yerlerinden olduğunu belirten MUTLU, hem Şevketiye mahallesinin hem de Ahmet Çavuş-Hayıtlı mahallesinin gerek altyapı ve üstyapı gerekse sosyal ihtiyaçlarının karşılanacağı bunun için de projelerinin hazır olduğunu belirtti. Her zaman ulaşılabilir bir başkan olacağını yineleyen MUTLU; “Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz. Sizlerin istek ve düşünceleri benim için ve meclisimiz için her zaman önemli olacak” diyerek toplantıya katılan üyelerden destek istedi.
Aday Adayı MUTLU, konuşmasının ardından kendisi ile birlikte toplantıya katılan meclis üyesi aday adaylarının kendilerini tanıtması için sözü meclis üyesi adaylarına bıraktı. Meclis üyesi aday adaylarının konuşmalarının ardından söz sırası üyelere bırakılarak onların öneri ve isteklerini dinlendi.

AdminAdmin