GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2023 10:31

Tarihi Venedik Evleri Yıkıldı

Tarihi Venedik Evleri Yıkıldı

Fethiye’nin Foça Mahallesi 1033 Sokak'ta 1990'lı yıllarda 'Venedik Evleri' adı altında yapımına başlanan ancak metruk halde bırakılıp, harabeye dönen binalar, 50’ye yakın metruk daire iş makineleri ile 2 günde yerle bir edildi.

Turizm ilçesinin göbeğinde hayalet site görünümüyle dikkat çeken ‘Venedik Evleri’ nihayet Fethiye’den iş insanı  Özkan Torunoğulları tarafından satın alınırken, buraya ‘Residence 222 | Venice’ yapılacağı öğrenildi. Geçmiş yıllarda metruk halde bulunurken tinercilerin ve evsiz vatandaşların mekanı haline gelen ve sık sık polis tarafından kontrol altında tutulan 50’ye yakın metruk daire iş makineleri ile 2 günde yerle bir edildi.

Fethiye’de Çalış plajına oldukça yakın Foça Mahallesi 1033 sokakta ‘Kumarhaneler Kralı ‘ olarak bilinen 28 Temmuz 1996 yılında İstanbul’da evine giderken öldürülen Ömer Lütfü Topal tarafından satın alınan araziye ‘Venedik Evleri’ olarak bir kooperatif şeklinde yapılıp, satılan ancak evler bitirilmeyince alıcıları tarafından sahiplenilip inşaatı sürdürülmeyen ve yıllardır metruk halde tutulan hayalet site şeklindeki metruk binalar ile bu alan Fethiye’li iş insanı Özkan Torunoğulları’na ait ‘Honour Developments’ şirketinin satın aldığı öğrenildi. Genç iş insanı ve Fethiye Beşiktaş taraftarlar derneği başkanı Özkan Torunoğulları metruk haldeki ‘Venedik Evleri’ sitesinin yerine ‘Residence 222 | Venice’ projesini uygulamak üzere harekete geçti. Yaklaşık 33 yıl önce yapılan ve harabeye dönen bu binalar, evsiz vatandaşlar ve tinercilerin mekanı haline gelirken, Turizm ilçesinin göbeğindeki bu hayalet site iş makinaları tarafından 2 günde yerle bir edildi. Fethiye’de ‘Residence 222 | Venice ‘projesinin bu metruk ‘Venedik Evleri’ yerine uygulanacağını ve projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için gayret sarf edileceği de öğrenildi.

AdminAdmin