MİLAS
Giriş Tarihi : 04-08-2023 00:27

Ağustos Ayı Meclisi 7 Ağustos’ta

Milas Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14’te gerçekleştirilecek.

Ağustos Ayı Meclisi 7 Ağustos’ta

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. 9 ana gündem maddesi ile 7 imar komisyon raporunun görüşülerek karara bağlanacağı meclis toplantısı, Milas Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

2023 Ağustos Ayı meclis gündemi şöyle:

1-      Açılış ve yoklama

2-      Akmercan Muğla Doğal Gaz Dağ.San.Tic.A.Ş.nin; Doğalgaz dağıtım hatları tatbikat projesi kapsamında 2023 yılında bir adet Hayıtlı Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yer alan ve Ek-1 deki krokide olduğu gibi imar planında Park olarak ayrılan alanlar içerisine diğer alt ve üst yapılara gerekli olan emniyet mesafeleri sağlandıktan sonra Bölge Regülatörünün montajının yapılarak Ek-2 deki fotoğraftanda görüldüğü gibi dışarıdan müdahaleleri önlemek ve aynı zamanda güvenlik için tel çit ile çevrileceği, tel çit ile birlikte Bölge Regülatörünün kapladığı alanın 25 m² olduğu belirtmiş olup; Belediye Meclisinin 2023/126 sayılı kararının iptal edilerek;  Bölge Regülatörünün montajı için gerekli olan izinlerin verilmesi talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

3-      İlçemiz, Bağdamları Mahallesi 111 ada 5 ve 6 parsel maliki Genç Grup Enerji Maden Üretim San. ve Tic. A.Ş. vekili Mustafa DOĞRAMACI mülkiyeti Belediyemize ait 111 ada 10 parseli ilgi dilekçe ile satın alma talebinin görüşülmesi.  (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

4-      İlçemiz, Güllük Mahallesi 308 ada 5 parsel maliki Melahat DÖNMEZ vekili Kemal DÖNMEZ mülkiyeti Belediyemize ait 308 ada 18 parseli ilgi dilekçe ile satın alma talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

5-      İlçemiz, İsmetpaşa Mahallesi 264 ada 47 parsel maliki 264 ada 28 ve 48 parsellerin imar yolu içinde kalan kısımlarının kamulaştırılması talebinin görüşülmesi  (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

6-      İlçemiz, Selimiye Mahallesi 140 ada 11 parselde kayıtlı 10.897,88 m² yüzölçümlü taşınmazın ekte taralı olarak gösterilen 1.000,00 m²lik kısmının halı saha yapılıp işletilmek üzere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığınca tahsisi talep edilmiş, 05/11/2021 tarih 296 sayılı meclis kararımız ile 5 yıl süre ile bedelsiz tahsisine karar verilmiş idi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının ilgi yazısında söz konusu taşınmazın tahsisinin iptal edilerek, taşınmazın yer teslimi için bir personelin görevlendirilmesi ve görevlendirilecek personelin bilgilerinin bildirilmesi talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

7-      İlçemiz, İsmetpaşa Mahallesi 829 ada 14 ve 15 parsel maliki Erdal YILDIZ mülkiyeti Belediyemize ait 829 ada 28 parseli ilgi dilekçe ile satın alma talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

8-      Milas İlçesi Boğaziçi  Mahallesi, mülkiyetleri  Helis Yapı İnşaat ve Yatırım Geliştirme Sanayi Ticaret A.Ş. adına kayıtlı 6901 ve 6902 parsel numaralarında kayıtlı taşınmazların batısında ve doğusunda yer alan planlama sahası üzerinde “Trafo Alanı ve Park Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin incelenerek onaylanması talebinin görüşülmesi (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

9-      Muğla İli Milas İlçesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 12.000 (onikibin) adet yapının 6306 Sayılı Kanunun uygulama yönetmeliğine göre envanterinin oluşturulması ve yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesi için Milas Belediye Başkanlığı ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalanması için Belediye Başkanı Muhammet TOKAT’a yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

10-   İmar Komisyon raporlarının görüşülmesi

1-      İlçemiz, Mutluca Mahallesi, 126  ada 1 parsel numaralı  taşınmazın 10.03.2015  tarihli ve 64 sayılı Muğla Büyükşehir  Belediye Meclis Kararı'nın Parklar başlıklı 2. maddesinde  "Yapılmış olanlar ve kıyı bandında kalanlar hariç  imar  planlarına  göre  yapılacak 10.000 m² üzerindeki  parklar  Muğla  Büyükşehir  Belediyesinin kontrol ve tasarrufundadır."  hükmünde  olduğu tespit edilmiş  olup;  söz  konusu  park  alanının 9.233,60 m²  haliyle tahsis  edildiğinden  kamulaştırma  talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

2-      İlçemiz, Ahmetçavuş Mahallesi 187 ada 8 parsel maliki Adalet BULDAN emlak vergilerini düzenli ödediğini, kamulaştırma kapsamında olduğu için imar izni alamadığını, kamulaştırmadan önce plan değişikliği yapılmış ve kamulaştırmaya gerek kalmamışsa imar izninin verilmesini, kamulaştırma yapılacak ise biran önce kamulaştırılmasını talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

3-      İlçemiz, Güllük Mahallesi 107 ada 4 parsel maliki Ferhat AYDIN Invest Yatırım A.Ş. vk. Bağış Tayyip YILMAZ dilekçesi ile mülkiyeti Belediyemize ait 107 ada 6 parseli satın alma talebinin görüşülmesi (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

4-      Mülkiyeti mazbut Hacı Abdülaziz Ağa Bin Abdullah Efendi Vakfı'na ait; İlçemiz, Güllük Mahallesinde tapunun 366 ada 30 nolu parselinde kayıtlı 4.623,58m² yüzölçümlü taşınmaz 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Ticaret Alanı olarak belirlenmiş olup; Söz konusu taşınmaz hakkında 3194 sayılı İmar Kanununun 15. ve 16. madde uygulama işlemi yapılması veya kamulaştırılması talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

5-      07.03.2012 tarih 91 sayılı meclis kararı ile onaylanan Milas Revizyon İmar Planı Plan notlarının 2. Genel hükümler bölümünün 2.9. maddesinde “İmar kanununun 18. Maddesine göre uygulama yapılacak alan sınır içerisinde; minimum parsel büyüklüğü 2000 m2’dir. Planda ada bütününde yapılacak uygulamalarda planla verilmiş yapılaşma hakkını (emsal/kaks) geçmemek ve maksimum 6 kat olmak koşuluyla yapı yapılabilir. Bu tür uygulamalarda taban alanı kat sayısı (taks) %40’ı geçemez. Parsel bazında uygulama yapılması durumunda imar plan üzerinde verilmiş olan yapılaşma koşulları geçerlidir” denmektedir. Bu bağlamda; kat rejiminin imar planında 6 kattan daha az olduğu imar adalarında, 6 kata kadar yapılar yapılmak istenmektedir. İlgili plan notu maddesindeki “yapılabilir” ifadesi gereği söz konusu maddenin yürürlüğünün ne şekilde olacağı hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

6-      Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet ÇOBAN’ın dilekçesinde; Milas İlçesi Gazipaşa – Firuzpaşa Mahalle Muhtarlığında uzun yıllar muhtarlık görevini yürütmüş olan Milas’ın sevilen, 18 Mayıs 2023 tarihinde vefat eden muhtarı Recep PANAY’ın isminin yaşatılması amacıyla uygun bir yere isminin verilmesinin görüşülmesi. (Muhtarlık İşleri Müdürlüğü)

7-      İlçemiz Burgaz Mahallesi 32 ada 5 parsel maliki Neşe DİKMEN taşınmazın imar planında yol ve park alanında kalan kısımlarının kamulaştırılması talebinin görüşülmesi. (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü)

AdminAdmin