MİLAS
Giriş Tarihi : 16-01-2024 15:20

Çayırlı: “Biz Milas’a dokunmak istiyoruz.”

Çayırlı: “Biz Milas’a dokunmak istiyoruz.”


İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde partisinin belediye başkanı aday adayı olan Mehmet Çayırlı, seçim kampanyası boyunca sahada olacak ‘çalışma grupları’ ve basın mensupları sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Kahvaltıya İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, belediye meclis üyeleri,  ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile gençlik politikaları üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Gerçekleşen Kahvaltı programında konuşan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, önceki gün şehit düşen 9 vatan evladını rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek; “Bildiğiniz gibi önceki gün Pençe-Kilit Harekatında 9 kahraman Mehmetçiğimizi şehit verdik.
Öncelikle ülkemizin, milletimizin ve kederli ailelerinin başı sağolsun. Tabii ki böyle zamanlarda konuşmak, hele hele siyaset yapmanın yeri ve zamanı değildir. Bunu biliyoruz ancak bugünkü etkinliğimiz önceden planlandığı ve planlandığı için de iptal edilmesi mümkün olamadığı için gerçekleştirmek durumundaydık.
Her zaman söylüyorum. Ülke olarak zor bir coğrafyadayız. Bu coğrafyada olmanın bir bedeli var. Geçmişte atalarımız bu bedeli ödemişlerdi, bugün de kahraman askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz hala daha bu coğrafyada yaşamanın bedelini bizler adına ödüyorlar. Bu olaylar üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanları bir kez daha kınıyoruz. İktidarından muhalefetine, terörü kınayamayan herkesi, askerimiz üzerinden, ülkemizin güvenliği üzerinden siyaset yapmaya çalışan herkesi şahsım ve partim adına kınıyorum.
Seçimlere 2,5 ay gibi yakın bir zaman kaldı. İYİ Parti olarak Milas’ta hazırlıklarımıza biz zaten devam ediyoruz. Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda 12 Ocak Cuma günü başvurular partimiz için sona erdi. Milas’ımızda tek aday adayımız, kurucu ilçe başkanımız, belediye meclis üyemiz Sayın Mehmet Çayırlı’dır. Bizler zaten teşkilat olarak bu yola çıkma düşüncemizi ve kararımızı vermiştik. Genel merkezimiz de önümüzdeki günlerde bunu resmileştirecektir diye düşünüyoruz.


Başkan Aday Adayı Çayırlı da konuşmasına, Pençe-Kilit Harekatında şehit düşen 9 askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa ve ailelerine sabır dileğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
 “Malum önümüzde bir yerel seçim var. Seçim çalışmalarına başlarken oluşturulan çalışma gruplarıyla bir kaynaşma kahvaltısında bir arada olmak istedik. Bu etkinliği düzenleyen ilçe başkanım ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum.
5 yıl önce yerelde bir ittifak yaptık. Süreç içerisinde olumlu veya olumsuz şeyler yaşasak da bizler ‘kol kırılır yen içinde kalır’ düşüncesiyle yaşadıklarımızı çok fazla dile getirmedik. İsteklerimizin birçoğu olmasa dahi uyum içerisinde çalışmaya çalıştık. Ancak baktık ki bu gidişat yanlış, yani ittifaklarla olmuyor. Bu nedenle hemşehrilerimizin karşısına hür ve müstakil olarak çıkma kararı aldık.
Yiğidi öldür fakat hakkını inkar etme diye bir söz vardır. Muhammet başkan bazı önerilerimizi dikkate alarak uyguladı. Dikkate almadıklarını ise biz sineye çektik. Tüm bunları bir kenara bırakarak önümüzdeki seçimlere odaklanıyoruz. Bugün burada çalışma grubunu oluşturacak arkadaşlarımız var ancak buradaki gruplara mahalle temsilcilerimiz de katılacak ve geniş çaplı çalışma gruplarıyla sahada olacağız.
Biz bu konuda deneyimliyiz. Daha önceki seçimlerde en az üç grupla bir günde 9-10 mahallemizde çalışma yaptık, yine yaparız. Biliyoruz ki bu yol zorlu bir yol. Yeri gelecek ıslanacağız. Yeri gelecek üşüyeceğiz. Çamura saplanacağız. Aç ve uykusuz kalacağız. Ailemizden, sevdiklerimizden, işimizden fedakarlık yapacağız. Sonunda Milas’a ve Milaslılara hizmet etme düşüncemizi gerçekleştirdiğimiz de tüm bu sıkıntıları unutacak, oy verdi veya vermedi ayırımı yapmaksızın halkımızla birlikte bu kentin geleceğini şekillendirecek; yaşanabilir, huzurlu, sorunları en aza indirilmiş bir kentte birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşayacağız.
Geçmişte Ünal Çetin ve Ali Doğan Serçek döneminin dışında son 30 yılda Cumhuriyet Halk Partili adayların yönettiği bir Milas gerçeği var. İsimler değişmiş ancak zihniyet değişmemiş. Başka ilçelere baktığımızda Milas’ın çok geride kaldığını görüyoruz. Milas’ın bunu hak etmediğini düşünüyorum. 
Seçmen profiline baktığımız da ‘Ceketimizi assak kazanırız’ anlayışında olanlar ne yazık ki son 30-35 yılda bu şehre hiçbir şey kazandıramadı. Emin olun artık bu düşünce geçerliliğini yitirmiş durumda. Artık Milas’ın, CHP’nin kalesi olduğu düşüncesi yerini, artık bu zihniyet değişmeli diyor. İlçemiz büyüdü ama bina sayısı açısından büyüdü. Sokak ve caddelerimizin sayısı arttı ancak hizmet noktasında çok gerilerdeyiz. Bir yağmur yağdığında Sodra Dağı’ndan gelen çamur sanayinin içinde. Oysa bu kent 2014 yılında altyapısını yapmış bir kenttir. Demek ki oda düzgün yapılmamış.
Üreten belediyecilik anlayışıyla biz Milas’a dokunmak istiyoruz. İstihdam, üretim ve hizmet anlamında değişik bir bakış açısıyla bu kenti yönetmek istiyoruz. Hayali projelerle vatandaşın karşısına çıkmayacağız. 
Çok net ifade etmem gerekirse biz vatandaşımıza balık vermeyi düşünmüyoruz. Vatandaşımıza balık tutmasını öğreteceğiz. Yani hazırcı bir toplum değil, üreten bir toplum olarak birlikte bu kente hizmet etme düşüncesindeyiz.
Eğer kazandığım taktirde Milas’ın sokaklarında ve belediyenin içinde benim fotoğraflarımı değil, yaptıklarımızın fotoğraflarını göreceksiniz.”
Yapılan konuşmaların ardından birlikte yapılan kahvaltı ve sohbetin ardından etkinlik, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

AdminAdmin