FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-09-2023 11:21   Güncelleme : 19-09-2023 12:48

Bayrak krizinden sonra şimdi de çelenk krizi!

Bayrak krizinden sonra şimdi de çelenk krizi!

Bayrak krizinden sonra şimdi de çelenk krizi!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.
Fethiye Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Namık Ünal, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
Törende kaymakamlık makamı çelenginin anıta sunulmasının ardından Fethiye Belediyesi çelenginin anıta sunulması beklendi. Kısa süre belediye Başkanı Alim Karaca ve belediye görevlileri arasında bakışmalar yaşandı. Ancak, belediye ekiplerinin çelengi törene getirmeyi unuttuğu ortaya çıktı. 
Belediye bandosunun yanı sıra yaklaşık 20 belediye personelinin yer aldığı törende, CHP’li belediye Gaziler Günü’nde anıta çelenk sunamadı. 
Duruma çok sinirlenen CHP’li belediye Başkanı Alim Karaca, kısa süre belediye personeliyle tartıştı. Karaca, protokol üyelerinin ve ilköğretim öğrencilerinin önünde Özel Kalem Müdürüne ve diğer birim müdürlerine “Sizin yapacağınız işin…” diyerek tepki gösterdi. Karaca’nın, cümlesini bitirmemesine rağmen sarf ettiği sözler yakışıksız olarak nitelendirildi.
Daha sonra Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği çelenginin anıta sunulduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 
Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Namık Ünal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirle tören sona erdi.
KARACA SKANDALLARIYLA GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR
CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, geçen ay da Türk bayrağı üzerine adını ve belediye logosunu bastırarak, bayrakları şehrin farklı noktalarına astırmıştı.  Muğla Valiliği, kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görsellerin, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemleri başlatmıştı.
CHP'li Başkan Karaca'nın 2021'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda otobüs üstünden yere bayrak attığı ve Fethiye halkının yerden topladığı görüntüler de çok büyük tepki çekmişti.
CHP'li Başkan Karaca'nın 2021'de basketbol gönüllüsü olarak tanınan Serkan Yalnız'a 12 dakika boyunca art arda çirkin küfürler ettiği skandal ses kaydı ortaya çıkmıştı. "Kemiklerini kırdıracağım, çocukları zor tutuyorum" ifadelerinin yer aldığı konuşması kamuoyuna yansıyan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca partisi tarafından disipline sevk edilmişti. 
Bir vatandaş, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminin ardından sokakta yürüdüğü sırada CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve yanındaki bir kişinin saldırısına uğradığını ileri sürmüş ve şikayetçi olmuştu. 
Fethiye'ye tatile giden Çağlar Özbakır, 2020'de trafikte tartıştığı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile şoförünün kendisine hakaret ederek, otomobiline zarar verdiği iddiasıyla polise şikayetçi olmuştu.
 

AdminAdmin