FETHİYE
Giriş Tarihi : 07-04-2023 11:26

AVUKATLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

5 Nisan Avukatlar Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Beşkaza Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, şiddetli yağış medeniyle program Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda devam etti.

AVUKATLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

 

 

 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Avukatlar Günü kutlama etkinliğine Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Muğla Barosu Fethiye İlçe Temsilcisi Av. Burak Zor ve çok sayıda avukat katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program sona erdi.

Muğla Barosu Fethiye İlçe Temsilcisi Av. Burak Zor konuşmasında, “Bizlere onurlu mesleğimizi yapabileceğimiz bir vatan ve cumhuriyet bırakan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanı için canını feda etmeyi göze alan aziz şehitlerimize, yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza/yurttaşlarımıza, ülkemizin hukuk devleti olması yolunda ömrünü adayan ve bu uğurda yaşamını yitiren hukukçularımıza; bir kez daha minnet, rahmet ve saygılarımızı sunuyoruz. 6 Şubat sabahına maalesef büyük bir felaket haberiyle ve derin bir üzüntü ile uyandık. Henüz, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki depremin şokunu atlatamamışken, bu depremden yaklaşık 9 saat sonra bu sefer Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki bir depremle yıkıldık. Bu depremlerde on binlerce vatandaşımızı kaybettik ve yine on binlerce vatandaşımız ise yaralandı. 5 Nisan Avukatlar Gününde, deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve 121 meslektaşlarımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden; evleri, ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan; enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Konuşmasını sürdüren İlçe Temsilcisi Zor, “Geçtiğimiz yıl Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz dememize sebep olan, mesleğimizin sorunlarının çözümü için somut tek bir adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır. Yaşanan afet sonrası depremden ağır şekilde etkilenen illerimizde avukatlık faaliyetini fiilen sürdürmek şimdi çok daha zor bir hale gelmiştir. Deprem bölgesindeki Barolarımıza kayıtlı 17 bin 964 avukat ve 3 bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş; 10 bine yakın meslektaşımızın ev ve/veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir. Bu koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle; depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın, avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için TBB’nin ve tüm baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Muğla Barosu Fethiye İlçe Temsilcisi Av. Burak Zor konuşmasında şöyle devam etti;

“Yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarma uğraşı içinde olduğumuz bu dönemde; mesleğimizin, hepimizin yakından bildiği ve her gün artan sorunlarını tek tek saymak istemiyorum. Ancak, savunma mesleğinin en kutsal mesleklerden biri olduğunun bilinciyle, savunmayı savunmak konusundaki ısrarlı tutumumuz ile mesleğimizin onurunu ve kurallarını her zaman koruyacağımıza dair verdiğimiz sözümüzü asla unutmayacağımızı belirterek; mesleğimizin içerisine sokulduğu ağır sosyo - ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkartılan her türlü engelin, özünde vatandaşın en temel hakkı olan savunma hakkına yönelik olduğunu bir sefer daha altını çizerek hatırlatmak isteriz. 

Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir. Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada; derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun, ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğinin bilinciyle; acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak; her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz yıl gerek deprem felaketi gerekse başka sebeplerle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızın anısı önünde saygı ile eğilerek; güven duygusunu ve adalet inancını umutla yeniden büyütecek olan meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun!”

AdminAdmin