GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2023 16:20

SEYDİKEMER’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE “HAYIR” DENİLDİ

SEYDİKEMER’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE “HAYIR” DENİLDİ

SEYDİKEMER’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Seydikemer’de “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Alper Kılıçcı, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü İlkay Şumur, Seydikemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Ercan, daire amirleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Seydikemer Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası önünde Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi iş birliğinde kurulan stantta bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, günün anısına Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve programa katılan kadınlara karanfil takdim etti. 

Program çerçevesinde Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından Kaymakam Büyüker, Başkan Akdenizli ve programa katılanlar mor renkli afişe çeşitli renklerle hazırlanmış boyalarla el izleriyle boyama yaptılar. 

BAŞKAN AKDENİZLİ: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET CİDDİ BİR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR”

Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Seydikemer’de farkındalık oluşturmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kadına yönelik şiddet ciddi bir insan hakları ihlalidir ve toplumun her kesimi bununla mücadele etmek için bir araya gelmelidir. Ülkemizde insan haklarının, demokrasinin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için Sevgili Peygamberimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünü bir slogan olmaktan çıkarıp, yaşamımıza yön veren vazgeçilmez bir ahlak ilkesi olarak benimsersek, kadına yönelik şiddettin önlenmesinde çok önemli bir adım atmış oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımıza anlam katan kadınlarımızın yüzlerinin her daim güldüğü, hiçbir mağduriyet yaşamadıkları güzel günlerin en yakın zamanda gelmesini diliyor, tüm kadınlarımıza sağlık, afiyet ve huzur dolu günler temenni ediyorum” dedi.

KAYMAKAM BÜYÜKER, KADES’E DİKKAT ÇEKTİ

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “Bugün kadına adınmış bir gün olarak Seydikemerli halkımız ile birlikte toplandık. Tabi şiddet sadece kadına yönelik değil, kadını erkeğiyle hatta hayvanıyla her yönden şiddete hayır diyoruz. Bugün sadece kadınlara özel olarak anılmakta ama dünyanın her yerinde ülkemizde de kadına yönelik şiddete karşı ciddi önlemler alınmakta. Buna rağmen halen var olan şiddete karşı el birliği ile kadına el kalkmayacağını dile getiriyoruz. Burada ben KADES’e de dikkat çekmek istiyorum. Şiddete uğrayan kadınların tek bir tıkla, emniyet güçlerimizin ve jandarma kuvvetlerimizin ekranlarına düşen bir korunma yöntemi. Burada anında müdahale ediliyor. Bu nokrada çok ciddi takiplerimiz var. Gerçekten çok kısa sürede var olan telefonun izdüşümü alınarak bulunduğu uygulama noktasında herhangi bir “Alo” ya da herhangi bir mesaj dahi atmadan kadına ulaşabiliyoruz” diye konuştu.

 

AdminAdmin