SİYASET
Giriş Tarihi : 05-11-2023 13:29   Güncelleme : 05-11-2023 13:39

CHP’li başkan bildiğiniz gibi!

CHP’li başkan bildiğiniz gibi!

“KAVGA VE KÜFÜR OLAYI OYUMU 2’ŞER PUAN ARTIRDI”
Muğla’nın CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda, vatandaşlarla yaşadığı küfür ve kavga olaylarının oyunu artırdığını öne sürdü. 
CHP’li Başkan Karaca, yaklaşan yerel seçimler öncesi katıldığı programlarda, ilçede yaşanan onca olumsuzluğa karşı belediyenin oldukça başarılı olduğunu ileri sürdü. 
Belediye başkan adayının belirlenmesi konusuna yeni bir bakış açısı getiren Karaca, adayın belirleneceği ankette diğer partilerinde oy kullanması gerektiğini savundu. 
Karaca, büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetleri de kendisi yapmış gibi anlatmaktan geri durmadı.


“KAVGA VE KÜFÜR OLAYI OYUMU 2 PUAN ARTIRDI”

Duyanları hayrete düşürecek cinsten bir açıklamaya da imza atan Karaca, trafikte tatilciyle ettiği kavganın ve kendisini eleştiren vatandaşa sarfettiği küfürlerin oyunu 2’şer puan artırdığını iddia etti. 
Kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Karaca, şunları kaydetti:
“Yaşadığım olaylar (tatilcinin aracının önünü kesip kavga etmesi, kendisini eleştiren kişiye telefon edip ağza alınmayacak küfürleri etmesi) aday olmamı da seçilmemi de etkilemez. O olaylardan birer ay sonra anket yaptırdım oyum 2’şer puan arttı. Şöyle bir algı var; belediye başkanı her şeye susar. Benim de ailem var. O kadar namussuzca saldırıyorlar ki, hakaretler, küfürler, her şeyi sineye çekmek olmuyor.”


SAĞ SEÇMENDEN DE OY ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Programda, sağ seçmenlerden oy aldığını ileri süren Karaca, belediye başkan adayının anketle belirlenmesini istediğini, geçen yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 13-14 bin oy fazla aldığını iddia etti. 
Karaca, “Partimin oyu yüzde 32 küsur. Ben yüzde 48 oy aldım. Arada 15-16 puanlık oy var. Bunu nereden aldım? Farklı partilerden aldım. Onun için belediye başkanı adayı belirlenirken anket yapılması lazım. Her partiye ‘hangi adayı istiyorsun’ diye sormak lazım.”
Alim Karaca’nın yerel seçim ile genel seçim arasındaki sosyolojik farkı anlayamadığı görülen açıklamasında, CHP 2018 Genel Seçimlerinde milletvekilliğinde 33 bin 828 oy aldığını, CHP adına yarıştığı 2019 yerel seçimlerinde 45 bin 281 oy aldığını dile getirdi. 
KUTU…


KENDİ BAŞARISI OLARAK GÖRDÜ
Partisi ile kendi oyu arasındaki fark kendi başarısı olarak nitelendiren Karaca, iki seçim arasında bir İyi Parti ve eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın aday olmaması, HDP’nin adayını geri çekmesi, İyi Parti’ye kızgın olan partililerin farklı yerlere yönlenmesi gibi faktörleri gözden kaçırmayı tercih ettiği görülüyor.


PROGRAMDA SORULMADI
Ancak programda, “Aracın önünü kesip saldıran da sizsiniz, telefon ederek küfür eden de sizsiniz, neden bu tür bir ortamın içine girdiniz, Fethiye’yi yöneten bir belediye başkanının küfür etmesi, kavga etmesi sorun değil, bu tür bir ortamı yaratarak, olayın içinde olması büyük ayıp değil mi?” Diye de sorulmadı.

AdminAdmin