MİLAS
Giriş Tarihi : 26-07-2023 15:12

Çaykama Böreği Festivali Yarın Başlıyor

Çaykama Böreği Festivali Yarın Başlıyor

Çaykama Böreği Festivali Yarın Başlıyor

1. Uluslararası Çaykama Böreği Kültür Sanat Festivali’yle yüzlerce yıldır sofraları süsleyen, Milas'ın coğrafi işaretli ürünü Çaykama Böreği, Milas'ta düzenlenecek festivalle dünyaya tanıtılacak.

Milas Belediyesi, Milas Sanayi ve Ticaret Odası’nın (MİTSO) katkılarıyla 1. Uluslararası Çaykama Böreği Kültür Sanat Festivali düzenleyecek. 27 Temmuz Perşembe günü Selimiye Kapalı Pazar Yeri’nde başlayacak festival; Milas ve Ören’in ardından Güllük’te sona erecek.

Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Osetya, Azerbaycan ve Meksika’dan halk oyunları ekiplerinin katılacağı festival kapsamında, Selimiye ve Milas’ta en lezzetli çaykama böreğini yapan isimler gerçekleşecek yarışmanın sonucunda belirlenecek.

Selimiye, Milas, Ören ve Güllük’te saat 20.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak festival programında 29 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de Ören’de Nazım Hikmet Anma Etkinliği de düzenlenecek. Ozan Çoban ve Güneş Demir’in sahne alacağı konserde perküsyonda ise İlke Kızmaz yer alacak.

Milas’ı yeni bir festival ile renklendirmenin heyecan ve gururunu yaşadıklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Belediyemiz Halk Oyunları Ekibi ve yurt dışından gelen ekiplerin katılımıyla gerçekleşecek halk oyunları gösterileri ve coğrafi işaretli lezzetimiz çaykama böreği yarışmalarımıza tüm halkımız davetlidir” dedi.

Festival programı şöyle:
27 Temmuz 2023 Perşembe, Selimiye Kapalı Pazar Yeri, Kortej Saati 20.00, Çaykama Yarışması
28 Temmuz 2023 Cuma, Milas Atapark, Kortej Saati 20.00, Çaykama Yarışması
29 Temmuz 2023 Cumartesi, Ören Yalı Meydanı, Kortej Saati 20.00, Konser Saati 22.00
30 Temmuz 2023 Pazar, Güllük Belediye Önü, Kortej Saati 20.00

AdminAdmin