YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 18-03-2024 13:00

MEHMET TOSUN: “MERA VE TARIM ARAZİLERİNE GES OLMAZ”

MEHMET TOSUN: “MERA VE TARIM ARAZİLERİNE GES OLMAZ”

 

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bodrum Dereköy Mahallesi’ne kurulması planlanan güneş enerji santrali ve enerji depolama tesisi ile ilgili olarak yaklaşık bir ay önce devreye girdiklerini belirterek, mera alanına GES yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Mehmet Tosun, geçtiğimiz günlerde CHP’lilerin basın açıklaması yaptığı GES projesi ile ilgili olarak bir ay önce gerekli görüşmelerin yapıldığını belirterek, Dereköy-Kavakderesi’ndeki mera alanına güneş enerjisi santrali kurulmayacağını kaydetti.  Tosun, konu ile ilgili açıklamasında “Bodrum Kaymakamımız ve Milli Emlak Müdürlüğümüz ile bundan bir ay önce görüşmeler yaptığını ve bölgeye GES yapılmaması gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirterek, “Biz o konuyu takip ediyoruz. Bir ay önce Kaymakamlık ve Milli Emlak Müdürlüğümüzle görüştük. Milli Emlak Müdürlüğü, Dereköy’de GES kurulmaması ve bölgenin mera olarak kalması için ÇED sürecinde olumsuz görüş bildirecek. Ben bunun bilgisini bir ay önce muhtarımıza verdim. Seçim sürecinde olduğumuz için siyasi spekülasyon olmaması için konuyu açıklamamıştım. CHP’li arkadaşlarımızın basın açıklaması sonrasında, bu konuya açıklık getirme zarureti doğdu.” diye konuştu.

Bodrum Dereköy Mahallesi'ne kurulması planlanan 20 bin panellik güneş elektrik santrali projesi ile ilgili duyarlılık gösteren herkese teşekkür eden Mehmet Tosun, “CHP’li arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu konuda aynı düşüncedeyiz. Kimse endişe etmesin. Meralar, mahallede, köyde yaşayan vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarıdır, öyle kalmaya da devam edecek.  Biz tarım arazileri, meralar üzerinde bu tür talepleri doğru bulmuyoruz. Önümüzdeki günlerde Milli Emlak Müdürlüğü'nün yazacağı görüşü de kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

AdminAdmin