ANKARA
Giriş Tarihi : 26-01-2024 20:17

‘Sivil Toplum -Medya’ buluşmaları finali Ankara’da

‘Sivil Toplum -Medya’ buluşmaları finali Ankara’da

 

Türkiye Yüzyılında 7 bölgede gerçekleştirilen ve Sivil Toplum Örgütü yöneticileri ile medya temsilcilerini buluşturan 'Sivil Toplum Medya Buluşmaları' programının finali başkent Ankara’da gerçekleştirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Türk İnternet Medya Birliği  (TİMBİR) ve  Karadeniz Haber Ajansı Derneği iş birliğinde; Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent Ankara Meclisi ve Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Ankara Şube Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programı, Trabzon, Aydın, Balıkesir, Erzincan, Gaziantep ve Osmaniye’nin ardından Ankara’da düzenlendi.

Ankara Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirilen programa İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Türkiye Kent Konseyleri (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Sivil Toplumla İlişkiler Ankara İl Müdürü Hayrettin İpekoğlu, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı Hasan Yavuz Bakır, ASKF Ankara Şube Başkanı Murat Kandazoğlu, TİMBİR Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BAKIR: STK’LARDAKİ OLUMSUZ ALGI YIKILMALI

Programın açılışında konuşan Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı Hasan Yavuz Bakır sivil toplumla medya ilişkilerinin son derece önemli olduğunu belirterek sivil toplum kuruluşlarında görev alanların boş vakitlerini geçiren kişiler olduğu algısının yıkılması gerektiğini söyledi. STK’ların çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Bakır toplumu ilgilendiren her alanda görev ve sorumluluk almaları gerektiğini savundu.

ALESGER: TİMBİR ÖNCÜLÜK EDİYOR

Azerbaycan Basın Konseyi Üyesi ve TİMBİR Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Agil Alseger de Türkiye ve Azerbaycan arasında medya alanında işbirliğinin geliştiğini belirterek TİMBİR’in bu alanda öncü çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

BASA: SİVİL TOPLUM GELİŞİM KAYDETTİ

Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa da daha önce dernekler dairesi başkanlığı olarak görev yapan kurumun 2018 yılından itibaren Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü olarak dönüştürüldüğünü belirterek bu aşamadan sonra sivil toplumun gelişim kaydettiğini ve toplumun her alanına ilişkin projeler üreterek hayata dair önemli kazanımlar sağladığını vurguladı. Sivil Toplum Medya Buluşmalarını 7 bölgede gerçekleştirdiklerini kaydeden Dr. Basa proje ile sivil toplumun medyada daha görünür olmasına katkı sağladıklarını ifade etti, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KAYA: ÜLKEMİZDE 130 BİN DOLAYINDA DERNEĞİMİZ VAR

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya da ülkede 130 bin dolayında dernek, vakıf ve spor külünü derneği olduğunu belirterek sadede Ankara’da bu sayının 10 bin 600 civarında olduğunu söyledi. Derneklerin kentlere dair önemli sorumlulukları olduğunu kaydeden Kaya, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü olarak verdikleri desteklerle derneklerin başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

OTURUMA GEÇİLDİ; STK MEDYA İLİŞKİLERİ KONUŞULDU

Sivil Toplumla Medya İlişkileri Programını moderatör olarak Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Aydın yönetti.

 

Programda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Zakir Avşar, Medya ve Sivil Toplum Kuruluşu İlişkilerini ele aldı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, Sivil Toplum Örgütlerinin Dijital Kapasitesinin Geliştirilmesi ile ilgili sunum yaptı.

Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ise Sivil Toplum Kuruluşları Basın Medya İletişimi ile ilgili pratik bilgiler verdi, sivil toplum kuruluşlarının medyada nasıl görünür olabileceğine ilişkin örnekler paylaştı.

Türkiye Kent Konseyler Birliği Hukuk Danışmanı Avukat Cüneyd Altıparmak da Kişisel Verilerin Korunması ve Telif konuları üzerine katılımcıları bilgilendirdi, KVKK’nuna ilişkin tespitlerini paylaştı.

Programın sonunda Trabzon, Aydın, Balıkesir, Erzincan, Osmaniye ve Gaziantep ile Ankara’da projeye destek veren TİMBİR Bölge Temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi.

 

                                

AdminAdmin